Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πλατιά συμμαχία για τη διεκδίκηση του «Ράλι Ακρόπολις»

 

Στα χέρια του Υφυπουργού  Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη βρίσκεται ο πλήρης φάκελος υποψηφιότητας της Στερεάς Ελλάδας για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις ως αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος .

 Το Περιφερειακό Συμβούλιο με πολύ ισχυρή πλειοψηφία ενέκρινε χθες τις μέχρι τώρα ενέργειες σε σχέση με την προετοιμασία και την υποβολή του σχετικού αιτήματος , ενω εξουσόδοτησε τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό να προβεί σε οποια ενέργεια απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας .  

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε εκτάκτως η διεκδίκηση του «Ράλι Ακρόπολις» και η προοπτική διεξαγωγής του στη Στερεά Ελλάδα. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την προεργασία, η οποία ολοκληρώθηκε αθόρυβα και ταχύτατα, με αποτέλεσμα να κατατεθεί στοντην επόμενη κιόλας ημέρα μετά την ανακοίνωση της επανόδου του Ράλι στην Ελλάδα. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί αγκάλιασε με τρόπο πλατύ και ισχυρό αυτή την προσπάθεια. ''Συμπορευόμαστε με τους βουλευτές, τους δήμους, τα Επιμελητήρια, πλήθος φορέων, αλλά και την Εκκλησία για την επιστροφή του “Ράλι των Θεών” στην έδρα του» υπογράμμισε ο κ. Σπανός .

:

  • Ε

Μετά τη συνεδρίαση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε άλλη μια παραγωγική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την οποία συνταχθήκαμε και επισήμως στον αγώνα για τη διεκδίκηση του “Ράλι Ακρόπολις”.

»

  • Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Covid - 19 Ανδρέας Τοουλιάς ενημέρωσε για την επιδημιολογική εικόνα της Στερεάς Ελλάδας. Τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μεγάλες πόλεις, όπως η Λαμία και η Χαλκίδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι την επόμενη περίοδο θα έχουμε αποκλιμάκωση του φαινομένου.

  • Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2021, στο πλαίσιο της οποίας εντάχθηκε μεταξύ άλλων το έργο: «Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο»,  προϋπολογισμού 402.000€, ένα έργο μεγάλης αξίας και ισχυρού συμβολισμού.