Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ποιοί Δήμοι της Φθιώτιδας θα μοιραστούν 1 εκ ευρώ !

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής, στον άξονα της τοπικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, κατανέμεται συνολικό ποσό ύψους 28.230.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, σε όλους τους Δήμους με μόνιμο πληθυσμό έως 50.000 κατοίκους, για την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού.

Για την  Φθιώτιδα, ωφελούμενοι Δήμοι, είναι ο  Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας, ο Δήμος Δομοκού, ο Δήμος Καμένων Βούρλων, ο Δήμος Λοκρών, ο Δήμος Μακρακώμης και ο Δήμος Στυλίδας.

Κάθε Δήμος χρηματοδοτείται με ποσό ύψους 120.000 ευρώ (συνολικά 720.000 ευρώ).

Επίσης, σημαντικά έργα εντάσσονται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ».

Συγκεκριμένα:

  1. Μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Λοκρών, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ KAI ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ», με χρηματοδότηση ύψους 175.698 ευρώ, που αφορούν παρεμβάσεις στην Αταλάντη, στη Μαλεσίνα, στις Λιβανάτες, στη Λάρυμνα και στον Μεγαπλάτανο.

  2. Μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Μακρακώμης, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Αναδιαμόρφωση Πάρκου ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ στη Μεγάλη Κάψη Φθιώτιδας», με προτεινόμενο ποσό ένταξης 173.174,40 ευρώ.

Οι νέοι πόροι που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

 

    

 

Απόψεις

Απορώ γιατί πολλοί εκπλήσσονται σήμερα με το άκουσμα της είδησης για την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, λόγω καθυστέρησης...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων