Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πολέμιος του Ερντογάν ο 24χρονος Κούρδος που αυτοκτόνησε στην Κόρινθο

Το πολιτικό προφίλ του 24χρονου Κούρδου που αυτοκτόνησε στην Κόρινθο το Σάββατο δεν ήταν διόλου αρεστό στο τουρκικό κατεστημένο.

Πολύ συγκεκριμένο και διόλου φιλικό στο τουρκικό κατεστημένο ήταν το πολιτικό προφίλ του 24χρονου Κούρδου μετανάστη που αυτοκτόνησε το Σάββατο στο προσφυγικό καμπ κράτησης της Κορίνθου.

Ο Ι.Ε. είχε πάρει μέρος σε ουκ ολίγες διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των Κούρδων και εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την τουρκική αστυνομία για "αντικαθεστωτική" δράση. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους πέρασε παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου στο τέλος του 2019.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κόρινθο ο 24χρονος εκμυστηρεύτηκε σε συγκρατούμενούς του ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο του παχέος του εντέρου και είχε υποβληθεί σε σχετική χειρουργική επέμβαση στην Τουρκία.

Αυτό που τελικά τον οδήγησε στην αυτοκτονία, όπως αφηγούνται συγκρατούμενοί του, ήταν η αβεβαιότητα καθώς "κανείς δεν σε πληροφορεί πότε θα φύγεις και κανείς δεν σου μιλάει. Ανανεώνουν απλά την παραμονή σου κάθε 50 ημέρες".

 
 

Κατά τα ίδιες πηγές, το μεγάλο πρόβλημα στο καμπ σε ότι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης είναι οι κοριοί. "Ολων τα σώματα έχουν γεμίσει δαγκωματιές. Και εκτός των άλλων, αυτό μας στερεί και τον ύπνο" τόνισαν χαρακτηριστικά μιλώντας σε τουρκικά ανεξάρτητα ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων