Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Παπανικολάου επιστρέφουν «σπίτι» τους

Σε μια σημαντική δωρεά θα προχωρήσει μια ομάδα επιστημόνων-ιατρών από την Αμερική στο υπό ανέγερση Μουσείο Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του σύντομα. 

Οι ιατροί τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στην Κύμη Ευβοίας, με σκοπό να επισκεφθούν την πατρική οικία του μεγάλου Έλληνα ιατρού και να προσφέρουν χειρόγραφα και προσωπικά αντικείμενα που θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο βιογραφικό του μουσείο.

Κατά την επίσκεψη τους οι ιατροί θα ενημερωθούν από τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Αθανάσιο Μπουραντά και τη Μουσειολόγο κα Ζιώγα Ηλιάνα για την πορεία του έργου και τη μουσειολογική-μελέτη.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ένα μέρος της μόνιμης έκθεσης του μουσείου.

Κατόπιν, το Ινστιτούτο Γεωργίου Ν. Παπανικολάου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής προς τους δωρητές για την αμέριστη συμπαράσταση και συνεισφορά τους.

 

 

 

    

 

randomness