Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Self Test: Πόσο αξιόπιστα είναι; • Μιλούν στον “Λ.Τ.” Φαρμακοποιοί της Λαμίας οι οποίοι δέχονται να βοηθήσουν αλλά κρατούν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα των τεστ από το σπίτι

Ένα βήμα πριν τη δωρεάν παροχή self test για τον κορωνοϊό σε όλο τον πληθυσμό βρίσκεται η χώρα.
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε την 1η  Απριλίου, η Ελλάδα θα γινόταν  η πρώτη χώρα που θα προχωρούσει σε μία τέτοια κίνηση, ωστόσο καμία προετοιμασία δεν εχει γίνει για να λειτουργήσει απο τις πρώτες ημέρες το σύστημα και ολα δείχνουν οτι στη Φθιώτιδα τα self test θα αρχίσουν να μπαίνουν στη ζωή μας απο το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου καθώς τα δείγματα δεν έχουν φτάσει στα χέρια των φαρμακοποιών της.

“Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και θα το κάνουμε αυτό και χωρίς αμοιβή” δηλώνει ο Θανάσης Γουβάλας που διατηρεί φαρμακείο στο κέντρο της Λαμίας.
Εκφράζει όμως και ο ίδιος τις επιφυλάξεις του για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος.
Οι φαρμακοποιοί, τονίζει ο κ. Γουβάλας, σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος του εμβολιαστικού προγράμματος κλείνοντας τα ραντεβού.

“Περιμένουμε την ενημερωση απο το υπουργείο για το πότε θα έρθουν τα τεστ και πως θα λειτουργήσουμε” δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδας Νίκος Δασκαλόπουλος.
Το μόνο που γνωρίζουμε, είπε ο κ. Δασκαλόπουλος, είναι αυτό που προβλέπεται απο το νομοσχέδιο ότι τα τεστ αυτά δεν θα γίνονται από τους φαρμακοποιούς αλλά απο τους πολίτες στο σπίτι.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Πέμπτης 1/4.

    

randomness