Αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής από το συνέδριο της ΚΕΔΕ που φανερώνει την οργή των δήμων της χώρας μετά τις απανωτές αποφάσεις του Μαξίμου για τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης που οδηγεί σε πολλαπλά αδιέξοδα.
Το συνέδριο ενέκρινε, μόλις με 92 έναντι 89 ψήφων, την πρόταση της πλειοψηφίας, καταγράφοντας ισχυρή μείωση της επιρροής της ΝΔ. Η παράταξη Αυτοδιοίκηση Τώρα του Χάρη Δούκα απείλησε ευθέως τη «γαλάζια» πρώτη δύναμη και άλλαξε του συσχετισμούς. Για τρεις μόνο ψήφους δεν πέρασε το ψήφισμα της παράταξης Δούκα για την καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών.
Ενδεικτικό είναι πως η γαλάζια παράταξη Κυρίζογλου είχε καταγράψει πλειοψηφία 66% κατά την εκλογή του διοικητικού συμβουλίου το 2024 έναντι 30% της Αυτοδιοίκησης Τώρα. Μία δυναμική που τώρα έχει ανατραπεί για τα καλά.
Εφ.Συν



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

