Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σοκ στη Λαμία - "Έφυγε" 14χρονη από κορωνοϊό

Σοκ προκάλεσε στη Λαμία, το τραγικό νέο της απώλειας ενός 14χρονου κοριτσιού που άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, νικημένη από τον κορωνοϊό. 

Η νεαρή κοπέλα, νόσησε στις 29 Νοεμβρίου και ακολούθησε το πρωτόκολλο, περνώντας σπίτι τις περισσότερες μέρες αλλά το πρωί του Σαββάτου (4/12) παρουσίασε επιδείνωση στην κατάσταση της με αποτέλεσμα να χαθεί αφού υπήρξε καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας για το χαμό της 14χρονης

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο  Covid 19  παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον. Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..»

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας
ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ