Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σοβαρή υποψηφιότητα για απώλεια εδρας θέτει η Φθιώτιδα !

Σοβαρή υποψηφιότητα για απώλεια εδρας θέτει η Φθιώτιδα μετά τα αποτελέσματα της απογραφής που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ , με τον πληθυσμό στο νομό να εμφανίζεται μειωμένος κατα 12,9 % . Τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής οδηγούν αναπόφευκτα στις πρώτες εκτιμήσεις για την διαμόρφωση του νέου εκλογικού χάρτη της χώρας και αν δεν υπάρξει ουσιαστική μεταβολή απο τα επίσημα στοιχεία που θα δημοσιευτούν τον Δεκέμβριο η Φθιώτιδα κινδυνεύει απο απο 5εδρική εκλογική περιφέρεια να γίνει  τετραεδρική με οτι αυτό σημαίνει για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της περιοχής  .

Εξελίξεις από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από τον προσεχή Δεκέμβριο, οπότε θα επισημοποιηθούν τα οριστικά δεδομένα της ψηφιακής απογραφής.

Με βάση το Άρθρο 54 του Συντάγματος, ένα έτος μετά από κάθε Απογραφή Πληθυσμού δημοσιεύεται σε ΦΕΚ ο Νόμιμος Πληθυσμός της Χώρας, βάσει του οποίου πραγματοποιείται η κατανομή των βουλευτικών εδρών.

Όπως προβλέπει «ο αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια, όπως νόμος ορίζει. Τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρείται ότι έχουν δημοσιευθεί με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της».

Οι βουλευτικές έδρες ορίζονται με βάση το νόμιμο πληθυσμό των εκλογικών περιφερειών που προκύπτει από την τελευταία Απογραφή Πληθυσμού.

Μείωση πληθυσμού στην Απογραφή 2021

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή τα οποία είναι προσωρινά, προκύπτουν μειώσεις του γενικού πληθυσμού σε όλες τις Περιφέρειες, πλην της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και κατ’ επέκταση αυξομειώσεις στις περιφερειακές ενότητες.

Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να υπάρξουν αρκετές μεταβολές στις βουλευτικές έδρες και στον αριθμό βουλευτών που εκλέγονται σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

    

 

Απόψεις

Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,των Ευρωπαίων...
randomness