Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην Καστοριά για τα Παπαρρόδεια 2022 ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.Συμεών

 

Στην Καστοριά θα μεταβεί αύριο Σάββατο 7 Μαίου 2022 ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών για να τιμήσει την μνήμη των δεκατριών  ηρωικώς πεσόντων ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών την 15η Απριλίου 1941 στη μάχη του Δισπηλιού, ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς.

Ο Σεβασμιώτατος είναι προσκεκλημένος του Εκπολιτιστικού  Συλλόγου  Δισπηλιού που διοργανώνει  και φέτος  την εκδήλωσή  “ΠΑΠΑΡΡΟΔΕΙΑ 2022” . Στην εκδήλωση μνήμης θα χοροστατήσουν στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στο Μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δισπηλιού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ι.Μ. Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών και ο οικείος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος.

Επίσης, θα παραστούν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία όχι μόνο του τόπου της Καστοριάς  αλλά και της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, η ηγεσία του 15ου Σ.Π. Καστοριάς, και για πρώτη φορά οι άμεσοι απόγονοι των ηρώων Τχη (ΠΒ) Ιωάννη Παπαρρόδου και Ανθγού (ΠΖ) Άγγελου Βενετσάνου καθώς και λεωφορεία προσκυνητών από την Αθήνα και την Υπάτη Λαμίας. Η εκδήλωσή  αυτή είναι αφιερωμένη στην ειρήνη , την αλληλεγγύη και την συναδέλφωση των λαών .

    

 

randomness