Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Στο Kέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας -Στερεάς Φώτης Σερέτης

To Kέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας επισκέφθηκε σήμερα  ο Διοικητής της  5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης .Τον κ. Σερέτη   υποδέχθηκε ο Διευθυντής -Υπεύθυνος Συντονισμού Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας  Νίκος  Παπανικολάου. 

Ο Διοικητής ξεναγήθηκε στον ειδικό οικίσκο εξέτασης για ύποπτα COVID περιστατικά, σε όλους τους χώρους της Μονάδας καθώς και στις δύο εμβολιαστικές αίθουσες που λειτουργούν σήμερα και παρακολούθησε τη διαδικασία ελέγχου προσέλευσης-εμβολιασμού-παρακολούθησης-ενημέρωσης που εφαρμόζεται για τους προσερχόμενους για εμβολιασμό ή εξέταση. Σημειώνεται ότι στο  Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας λειτουργεί εφόσον χρειαστεί και 3η εμβολιαστική γραμμή για την άμεση και έγκαιρη εξυπηρέτηση των πολιτών.  Ο κ. Σερέτης  διαπίστωσε το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το προσωπικό του Κέντρου Υγείας ενώ συζήτησε επίσης για λειτουργικά και διοικητικά θέματα της Υγειονομικής Μονάδας και των 17 εποπτευόμενων Περιφερειακών Ιατρείων. Ανακοίνωσε την έγκριση για περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό (2 θέσεις Επιμελητών Α΄ Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, επιπλέον 4 θέσεις Βοηθ. Νοσηλευτικού προσωπικού, παράταση θητείας Διοικητικού) καθώς και για δρομολόγηση προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ιδιαίτερα για τα Περιφερειακά  Ιατρεία.

 

Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο κ. Σερέτης, επισκέφτηκε και το Δημαρχείο στο Κερασοχώρι, όπου τον υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγράφων  Γρηγόρης Παπαθανάσης, καθώς ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης παρευρισκόταν την ίδια ώρα σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη.

 

Τα θέματα συζήτησης περιστράφηκαν γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγράφων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην ανάγκη άμεσης επίλυσής τους . Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγράφων ζητά την  άμεση στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων του Δήμου  με μόνιμους- ειδικευμένους γιατρούς

 

, την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας με πληρώματα ασθενοφόρου και την  ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στη Δυτική Ευρυτανία, όπου ο χρόνος διακομιδής για το πλησιέστερο νοσοκομείο ξεπερνά τις 4 ώρες. 

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων