Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο Συνέδριο «Choose Greece 2022» Περιφέρεια Στερεάς και Δήμος Στυλίδας

 
Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε φέτος το Τουριστικό Συνέδριο «Choose Greece» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με πολλά ενδιαφέροντα πάνελ, και εξέχοντες ομιλητές. Βήμα στο συνέδριο δόθηκε πέραν των Κυβερνητικών στελεχών σε πέντε Περιφέρειες και σε πέντε Δήμους της Ελλάδας.
Στο συνέδριο συμμετείχε και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας . ''Στο τουριστικό συνέδριο Choose Greece 2022 για την ωραιότερη Περιφέρεια του κόσμου , την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας'' δηλώνει ο Πεςριφερειάρχης Φάνης Σπανός .
''Απευθύναμε  σε όλους την πιο θερμή και ανοιχτή πρόσκληση , παρουσιάσαμε το σχέδιο μας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά και τα πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία πληρότητας, που καταγράφηκαν στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Στερεάς Ελλάδας''.
 
Μεταξύ των συνέδρων από την πλευρά των Δήμων στις εργασίες του συνεδρίου μετείχαν ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ και  Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, οι Δήμαρχοι Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, Ιωαννιτών κ. Μωυσής Ελισάφ, Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, και Στυλίδας κ. Βιργινία Στεργίου . 
Η Δήμαρχος Στυλίδας μίλησε για την αειφόρο ανάπτυξη μέσω της ανάπτυξης των απαραίτητων υποδομών ώστε να ανοίξει ο δρόμος στον οποίο οι περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες εξισορροπούνται στην επιδίωξη μιας βελτιωμένης ποιότητας ζωής. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μια ευημερούσα κοινωνία βασίζεται σε ένα υγιές περιβάλλον, ένα περιβάλλον που να μπορεί να εξασφαλίζει πόρους μέσα από την ανάπτυξη. Οι τέσσερις διαστάσεις της αειφορίας που είναι κοινωνία, περιβάλλον, πολιτισμός και οικονομία, είναι αλληλένδετες μεταξύ τους και μέσα σε αυτό το πλαίσιο στόχος κάθε δημοτικής αρχής είναι η παροχή αξιοπρεπούς διαβίωσης στους δημότες».
Φωτογραφίες