Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια για την αξιοποίηση του ιστορικού «Δημοκρίτου» της Χαλκίδας

 

Συνάντηση εργασίας για ζητήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και ιδιαιτέρως για την αξιοποίηση του ιστορικού «Δημοκρίτου» της Χαλκίδας είχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια βίου Μάθησης και Νεολαίας Γιώργο Βούτσινο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να συνδράμει έμπρακτα στην αναβίωση του ιστορικού «Δημοκρίτου» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και φυσικά με το Επιμελητήριο Εύβοιας, που είναι ιδιοκτήτης του χώρου.

Συζητήθηκαν επίσης:

  • Τα απολύτως θετικά δεδομένα της Π.Ε. Βοιωτίας, για την απορρόφηση αποφοίτων δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης σε βιομηχανικές μονάδες των Οινοφύτων.

  • Πιθανές λύσεις για κτιριακά ζητήματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

  • Δράσεις για να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην επαγγελματική εκπαίδευση οι νέοι από την Ευρυτανία και τη Φωκίδα.

  • Το αίτημα δημιουργίας ΔΙΕΚ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Στερεάς Ελλάδας.

 

 

 

 

Στη σύσκεψη, που έγινε στο Μέγαρο Κότσικα του Δήμου Χαλκιδέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε πρόταση και για την αξιοποίηση του ακινήτου ΚΕΓΕ στην Νέα Αρτάκη σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την επόμενη περίοδο και νέα συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Επαναβεβαιώσαμε την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας στην αξιοποίηση του “Δημοκρίτου” και παράλληλα αναζητήσαμε κτιριακές λύσεις και νέες προοπτικές για τις δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει με κάθε μέσο την επαγγελματική εκπαίδευση, προκειμένου να λάβουν τα αντίστοιχα οφέλη οι νέοι και οι νέες του τόπου μας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Γαλάνης δήλωσε: «Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρειάζονται υποδομές για την λειτουργία των ΔΙΕΚ, προς τα οποία θα μετατοπιστεί ένας σημαντικός αριθμός αποφοίτων του Λυκείου μετά τον νέο νόμο για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

»Αυτό τονίσαμε στον Γενικό Γραμματέα και παράλληλα επαναλάβαμε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αξιοποίηση εκπαιδευτικά των ακινήτων του “Δημοκρίτου” στην πόλη της Χαλκίδας και του ΚΕΓΕ στην πόλη της Νέας Αρτάκης. Επισημάναμε και την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας των ΔΙΕΚ στην Ιστιαία και την Κάρυστο, λόγω της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών στη Χαλκίδα».    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων