Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση του Δημάρχου Λοκρών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

 

 Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές παρουσία του Βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα και του Αντιδημάρχου Λοκρών Νίκου Σωτήρχου.

Ο Δήμαρχος ανέλυσε τις προτάσεις χρηματοδότησης που έχει υποβάλλει ο Δήμος Λοκρών στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης των έργων που το κόστος τους υπερβαίνει το όριο που τέθηκε στο Πρόγραμμα.

 Ακολούθησε συζήτηση για την ανάγκη και τη δυνατότητα στελέχωσης των Δήμων ιδίως στις Τεχνικές Υπηρεσίες, όπου δεν επαρκεί το υπηρετούν προσωπικό, αλλά και στον κλάδο των Χειριστών Μηχανημάτων Έργων. Επί του θέματος αυτού ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν τα κενά των Δήμων σε αυτούς τους τομείς μέσω προκήρυξης διαγωνισμού των εν λόγω θέσεων. Ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη στελέχωσης της υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

 

 

Επίσης συζητήθηκε και το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα αδέσποτα ζώα στο οποίο προβλέπεται ότι οι Δήμοι εκτός από την αρμοδιότητα διαχείρισης του σοβαρού αυτού του θέματος θα ενισχυθούν και οικονομικά για την αντιμετώπιση των αναγκαίων παρεμβάσεων. Επιπρόσθετα, επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό η άμεση έγκριση της πρότασης για την κατασκευή - εγκατάσταση και εξοπλισμό καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λοκρών στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ.

 

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της σοβαρής οικονομικής επιβάρυνσης για τους παραλιακούς Δήμους με πολυσύχναστες παραλίες που καλούνται να εξασφαλίσουν ολοκληρωμένη ναυαγοσωστική κάλυψη κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τους Δήμους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

 

    

Απόψεις

• Από τις ειδήσεις:Λένε: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί (δηλαδή σχεδόν το 40% του πληθυσμού)Ταυτόχρονα λένε: Εκτιμάται ότι έως το τέλος Ιουνίου θα φτάσουμε...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων