Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνεχίζεται η Παμφθιωτική Λιτανεία του Ευαγγελιστού της χαράς Αγίου Λουκά. 8 & 9η μέρα

Συνεχίζεται ο 1ος Παμφθιωτικός Εορτασμός του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Πολιούχου της πόλεως Λαμίας και προστάτου όλου του Νομού Φθιώτιδος.

          Με σύνθημα «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς», η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, με έμπνευση και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών,  όλο τον μήνα Οκτώβριο σε διάφορους Ιερούς Ναούς όλης της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, κάθε μέρα, λιτανεύει  αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος και απόκτημα της Τιμίας Χειρός του Ευαγγελιστού Λουκά.

          Σήμερα 8 Οκτωβρίου, όγδοη μέρα του εορτασμού, τα Ιερά Πνευματικά Θησαυρίσματα θα μεταφερθούν στις 18:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος, όπου θα τελεσθούν οι Ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως.

          Στις 21:00 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Ιεράς Εικόνος και του Αγίου Λειψάνου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας.

           Αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 7:00 π.μ. τα ιερά πνευματικά θησαυρίσματα θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μοσχοχωρίου όπου θα τελεσθούν οι Ακολουθίες του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

          Το απόγευμα η Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέου Μοναστηρίου όπου θα τελεσθούν οι Ακολουθίες του Αναστάσιμου Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως.

ΠΗΓΗ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ