Συνέλαβαν τους ληστές του ηλικιωμένου στη Λαμία
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 83χρονου άνδρα έξω από το σπίτι του στην Λαμία πριν από περίπου δέκα ημέρες.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα. Πρόκειται για έναν 20χρονο αλλοδαπό και έναν 19χρονο Έλληνα , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία κατά συναυτουργία.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και σε βάρος τους εκδόθηκαν αντίστοιχα Εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.
Ειδικότερα, τις απογευματινές ώρες της 30-03-2019, οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, αρχικά προέβησαν στην επιτήρηση Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής (Α.Τ.Μ.), υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή της Λαμίας, όπου διαπίστωσαν ότι ο ηλικιωμένος πραγματοποίησε ανάληψη χρηματικού ποσού.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν τον 83χρονο μέχρι την μετάβασή του έξω από το σπίτι του όπου ένας εκ των δραστών, στον προθάλαμο της πολυκατοικίας, του επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και αφού τον έριξε στο έδαφος, απέσπασε από τη τσέπη του παντελονιού του χρηματικό ποσό.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

