Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί για κλοπές σε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ στο Δομοκό

Εξιχνιάσθηκαν δύο  κλοπές και απόπειρα κλοπής, σε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ και γεώτρηση, αγροτικών περιοχών του Δομοκού . 

Στο πλαίσιο της έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες  απο την Αστυνομία 5 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής


Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού και επιχειρησιακών δράσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών μετασχηματιστών, απογευματινές ώρες της 07-02-2020, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε αγροτική οδό της περιοχής (με την μηχανή σε λειτουργία), πλησίον πυλώνα με μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως προέκυψε, οι επιβαίνοντες στο όχημα αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τον χαλκό από τον προαναφερόμενο μετασχηματιστή, όμως αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκαν σε φυγή, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη φωτός και την μορφολογία της περιοχής.

Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε, ενώ πλησίον του μετασχηματιστή, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • κόφτης καλωδίων,

  • (2) κοντάρια (ένα ξύλινο και ένα μεταλλικό πτυσσόμενο), καθώς και

  • πλαστική σακούλα που περιείχε διάφορα εργαλεία και γάντια.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι δράστες της απόπειρας κλοπής, είναι οι πέντε προαναφερόμενοι αλλοδαποί.

Επίσης, οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους τα στοιχεία των οποίων διερευνώνται, την 21-01-2020, ενέχονται ακόμη:

  • σε κλοπή καλωδίων, εργαλείων και άλλων αντικειμένων, μετά από παραβίαση οικήματος γεώτρησης (την οποία κατέστησαν μη λειτουργική λόγω της φθοράς που προκάλεσαν σε αυτή), καθώς και

  • σε κλοπή ποσότητας χαλκού από μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ (που βρισκόταν πλησίον της γεώτρησης), προκαλώντας παράλληλα σε αυτόν ζημιά, η οποία υπερβαίνει τις (7.500) ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων