Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας :'' Η κυβέρνηση απέτυχε οικτρά να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν στέλνοντας λάθος μήνυμα χαλάρωσης στους εμβολιασμένους

Στην καρδιά σκοτεινών ημερών,  με την πανδημία εκτός ελέγχου και δεκάδες θανάτους η κυβέρνηση έστελνε χθες το μήνυμα ότι «η κατάσταση με την πανδημία είναι υπό έλεγχο και ότι το ΕΣΥ αντέχει , τονίζει σε ανακοινωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας , ασκώντας δριμύτατη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της υγειονομικής κρίσης . 
Στον απόηχο της επίσκεψης της αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Λαμία η Νομαρχιακή  του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας κατηγορεί την κυβέρνηση οτι ''απέτυχε οικτρά να πείσει  τους πολίτες να εμβολιαστούν στέλνοντας λάθος μήνυμα χαλάρωσης στους εμβολιασμένους,και την ιδια ωρα 
ρίχνει  τις εγκληματικές ευθύνες της παταγώδους αποτυχίας της  σε όλους,  στους πολίτες, στους καταστηματάρχες και φυσικά στους πολιτικούς της  αντιπάλους''.

Επικαλούμενη τα στοιχεία του ΕΟΔΥ , η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει οτι ''η  διασπορά στην κοινότητα είναι τεράστια ,  και αυτό διαπιστώνουμε στον τόπο μας, στη Φθιώτιδα, όπου τα στοιχεία από το Σάββατο 6/11 μέχρι και σήμερα δείχνουν συνεχή και άκρως ανησυχητική άνοδο , ενω αυξάνονται παράλληλα και τα κρούσματα στην σχολική κοινότητα''.

Ειδικότερα για τη  Φθιώτιδα η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει :

  • Έχουν αυξηθεί τα συνεργεία του ΕΟΠΥ που διενεργούν Rapid test αλλά αυτά δεν γίνονται στοχευμένα.
  • Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σε κρίσιμη μάλιστα περίοδο λείπουν 12 γιατροί σε κλινικές καθ΄ ύλην αρμόδιες στην διαχείριση του COVID – 19 (στο ΤΕΠ -6 γιατροί, στο ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ -2 γιατροί , στην ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ -3 γιατροί, στην ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ-1 γιατρός}. 
  • Στο ακτινολογικό (μαγνητικό και αξονικό τομογράφο) το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.  Γι αυτό παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών.
  • Στο πέτρινο κλινική COVID – 19 αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων και άνοιξε ο δεύτερος όροφος. 
  • Η μία κλινική ΜΕΘ COVID – 19   είναι πλήρως καλυμμένη ενώ πραγματοποιούνται και αρκετές διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία .
  • Όσο αφορά την δεύτερη ΜΕΘ COVID – 19  δύσκολα θα μπορεί να ανταποκριθεί λόγω έλλειψης γιατρών (αναστολή εργασίας γιατρών).

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επιμένει και συνεχίζει να προτείνει τα μέτρα που υλοποιούνται , οπως υποστηρίζει σχεδόν σε όλο τον κόσμο:

  • Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας. Αντί γι’ αυτό, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες κατά 900 εκατ. ευρώ για το 2022
  • «Εμβολιασμός» με εμπιστοσύνη και ασφάλεια της κοινωνίας. 
  • Η πρόσφατη πρότασή  του Αλέξη Τσίπρα «να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι» απορρίφθηκε από τον κ Μητσοτάκη.

''Ούτε να φαντάζεται δεν θέλει κανείς πως θα είναι τα πράγματα στις επόμενες εβδομάδες με τα κρούσματα να καταρρίπτουν καθημερινά τα ρεκόρ.

Αν νομίζουν, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, ότι θα ξεγελάσουν τους πολίτες κάνοντάς τους να ξεχάσουν ότι επί 2 χρόνια (πανδημίας) ότι  δεν έκαναν ούτε μία πρόσληψη γιατρού στο ΕΣΥ, αυτό που έρχεται μπορούν να το διαχειριστούν επικοινωνιακά,  τότε διαπράττουν εγκληματικό λάθος'' καταλήγει η ανακοίνωση .

    

randomness