Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΥΡΙΖΑ : Με 80 νεκρούς στη Φθιώτιδα η αλήθεια για το ΕΣΥ δεν κρύβεται !

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για την κατάσταση που επικρατεί στη Φθιώτιδα σε σχέση με την πανδημία και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας του Νοσοκομείου Λαμίας , ασκεί με ανακοινωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ . ''Η κυβέρνηση της Ν.Δ νομίζει πως θα λύσει τα προβλήματά μας  με τα μεγάλα ψέματα του υπουργού της Υγείας για τον αριθμό των κρεβατιών των ΜΕΘ, για τον αριθμό των μη προσληφθέντων στο ΕΣΥ,  για τη μόνιμη απόκρυψη αυτών που συμβαίνουν  στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τη μεταφορά,  τις τελευταίες ημέρες,  των ευθυνών από τον πρωθυπουργό στους επιδημιολόγους, αλλά και για το θράσος του Μαξίμου να επιρρίπτει από πάνω και χαιρεκακία στους πολιτικούς αντιπάλους όταν επισημαίνουν το προφανές'' τονίζει στην ανακοινωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή .

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα η  αλήθεια  δεν κρύβεται, όπως φαίνεται και από όσα εξελίσσονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο το ιατρικό και  το  νοσηλευτικό προσωπικό δίνει τη μάχη για τη σωτηρία ανθρώπινων ψυχών. 

 ''Στο Γ.Ν.Λαμίας, λοιπόν,  οι μόνιμες προσλήψεις αφορούν 2 νοσηλευτές  οι οποίοι  ήταν  επικουρικοί και μονιμοποιήθηκαν. Οι γιατροί στο νοσοκομείο δεν αυξήθηκαν ούτε με μία πρόσληψη την εποχή της μάχης του covid. Οι δύο γιατροί ΜΕΘ που προσλήφθηκαν αφορούν αντικατάσταση αποχωρήσεων.

 Το Γ.Ν.Λαμίας έχει σήμερα μόνο 12 ΜΕΘ covid και 8 ΜΕΘ non covid. Δεν υπάρχει ούτε μία ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ στις  5/4/2021. Με αυτό το δυναμικό κρεβατιών ΜΕΘ  το υγειονομικό προσωπικό αντιμετωπίζει  το πρόσφατο κύμα κρουσμάτων. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς σε απλές κλίνες covid αγγίζουν τους 40. Στην κορύφωση (λόγω Μαλεσίνας) προσέγγισαν τους80. 

 80 περίπου είναι οι νεκροί στη Φθιώτιδα από την αρχή της πανδημίας, οι περισσότεροι εξ αυτών εκτός ΜΕΘ.

 Και ακόμη περιμένουμε τα 7 κρεβάτια ΜΕΘ του ιδρύματος Νιάρχου.

Κατά την πάγια συνήθεια της η Κυβέρνηση ρίχνει και πάλι την  ευθύνη σε όλους τους άλλους. Ρίχνει  το μπαλάκι στους πολίτες με τα self tests.

 Και το πιο σημαντικό είναι ότι  στους εκπαιδευτικούς,  στους μαθητές και στους εργαζόμενους ανατίθεται η  ευθύνη της δήλωσης θετικού αποτελέσματος χωρίς ουσιαστικά να γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους''.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στην ανακοίνωση οτι είναι επιτακτική ανάγκη ο ιδιωτικός τομέας να αναλάβει ένα σημαντικό κομμάτι από τα περιστατικά covid , να γίνουν προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού , να μονιμοποιηθούν  όλοι οι επικουρικοί γιατροί και οι νοσηλευτές πού ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ , να αυξηθούν τα  Rapid test αποκλειστικά και μόνο από τον ΕΟΔΔΥ και να συνταγογραφηθούν από τον ΕΟΠΠΥ τα μοριακά tests.

 

    

randomness