Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Σύσκεψη Προέδρων Επιμελητηρίων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Συμμετείχε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Οι  εξελίξεις στην οικονομία και ο μεταρρυθμιστικός ρόλος των Επιμελητηρίων ηταν το θέμα που απασχόλησε τη ύσκεψη Προέδρων Επιμελητηρίων με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα συμμετείχε και ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης  Κυρίτσης.

 

Ο κ. Μητσοτάκης αφού καλωσόρισε τους ανθρώπους της αγοράς,  τόνισε οτι  «στη χώρα μας σήμερα επιβάλλεται καθεστώς αυξημένης επιτήρησης και μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις μας να παράξουν πλούτο, να υιοθετήσουμε πολιτικές που θα τονώσουν την απασχόληση με παράλληλη μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Επιπλέον αναφέρθηκε στον ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος του και των επιμελητηρίων. «Είναι ανάγκη τα τοπικά προβλήματα κάθε περιοχής να φτάνουν στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να φιλτράρονται και να εντάσσονται στα τοπικά προγράμματα», τόνισε χαρακτηριστικά.  

Μίλησε για προσεκτικές δεσμεύσεις τόσο του ιδίου, όσο και της παράταξής του όσον αφορά την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. Επεσήμανε την ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και των επιχειρήσεων, ο οποίος θα πρέπει να έχει οριζόντια εφαρμογή και στη Δημόσια Διοίκηση.

 Συνοψίζοντας, τόνισε ότι «η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας βάζει στο επίκεντρο τις δυνάμεις τις υγιούς επιχειρηματικότητας, θέλοντας να απενοχοποιήσει το επιχειρείν».

Από την πλευρά των Προέδρων των Επιμελητηρίων τέθηκαν οι προβληματισμοί για το μέλλον του Επιμελητηριακού θεσμού, για την καθημερινή μάχη που δίνουν οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους για να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους, καθώς και για την υπερφορολόγηση που πνίγει σαν θηλιά τους επαγγελματίες.

Επεσήμαναν πως είναι αυτοί που στηρίζουν την πραγματική οικονομία και στοχοποιούνται μονίμως ως ύποπτοι και υπαίτιοι,  για τα δεινά της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Τέλος, ζήτησαν να ενισχυθεί ο αναπτυξιακός ρόλος των Επιμελητηρίων, μέσω όμως ενός κεντρικού αναπτυξιακού πλάνου της χώρας με εθνική στρατηγική.

Φωτογραφίες

 

Απόψεις

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις την τραγωδία στα Τρίκαλα. Τα λέει όλα η ανακοίνωση της εταιρείας «Βιολάντα»: «Σε αυτήν τη στιγμή βαθιάς ψυχικής συντριβής, δεν...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness