Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τελετή Αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών παρουσία σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητος, του Ιερού Κλήρου των μαθητών και των γονέων των παιδιών.

Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης στον λόγο του αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών τονίζοντας ότι οι ένδοξες ημέρες ακμής που ζει η Εκκλησιαστική Σχολή οφείλονται στην πατρική του αγάπη, την προσωπική του μέριμνα, την οποία επιδεικνύει από την πρώτη στιγμή της ενθρονίσεως του στην Φθιώτιδα με στόχο την «Ανάσταση» του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, διότι με τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειές του, το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας εκτίναξε τον αριθμό των μαθητών σε τριψήφιο, πλέον των 100!

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν, εξαίροντας το έργο της Εκκλησιαστικής Σχολής και τις προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου για την ανάδειξη της Εκκλησιαστικής Σχολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα και ο Διευθυντής Β/ θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Αγαπώ τον τόπο μας και πιστεύω πολύ στους ανθρώπους του και στις δυνατότητες τους και μέσα από το Εκκλησιαστικό Σχολείο ήθελα να στείλω ένα μήνυμα: ότι αυτός ο τόπος έχει άπειρες δυνατότητες να πάει μπροστά και αυτό που γίνεται σ’ αυτό το Σχολείο, είναι ένα παράδειγμα ότι ο τόπος μας προχωράει και πάει μπροστά, ένα παράδειγμα για κάθε είδους δραστηριότητα και κάθε είδους μορφή ανάπτυξης. Μέσα σε τρία χρόνια με πολλά προβλήματα και δυσκολίες λόγω της πανδημίας, αυτό το Σχολείο τριπλασίασε τους μαθητές του. Οφείλουμε να σώσουμε το Σχολείο γιατί είναι κομμάτι ζωντανό της ιστορίας αυτού του τόπου και κυρίως γιατί έχει μέλλον.

Είναι αλήθεια, ότι οι άνθρωποι πολλές φορές έχουν μάθει να εκτιμούν τα καλά και ακριβά Κολλέγια. Η Φθιώτιδα λοιπόν έχει το δικό της Κολλέγιο, αυτό είναι το Κολλέγιο της Στερεάς Ελλάδος και δεν είναι ιδιωτικό, είναι Κολλέγιο του λαού, Κολλέγιο της Εκκλησίας, των ανθρώπων του κόπου και του μόχθου.

    

 

randomness