Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θρήνος στη Λαμία για το χαμό 29χρονου ποδοσφαιριστή - Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια που έχασε τη ζωή του ο άτυχος νέος

Την απώλεια ενός νέου ανθρώπου και ποδοσφαιριστή, του Μάκη Χριστόπουλου, θρηνεί η Λαμία και το φθιωτικό ποδόσφαιρο εν γένει, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του και μάλιστα στο γήπεδο!

Η ομάδα του Ηρακλή Ροδίτσας, αντιμετώπιζε στο Νέο Κρίκελλο τη Δίβρη, για τον 3ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣ Φθιώτιδας, και ο άτυχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 46’ της συνάντησης.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, αισθάνθηκε δυσφορία και αποχώρησε για τα αποδυτήρια όπου και κατέρρευσε και εκεί τον βρήκε άλλος ποδοσφαιριστής, ειδοποιώντας τους υπόλοιπους.

Αμέσως δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το γιατρό αγώνα και έναν ακόμα διασώστη του ΕΚΑΒ, όπως και από τον διαιτητή της συνάντησης, που είναι τελειόφοιτος φοιτητής ιατρικής ενώ στο γήπεδο υπήρχε και απινιδωτής που χρησιμοποιήθηκε.

Στη συνέχεια, κλήθηκε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, συνοδεία αστυνομικών, συνεχίζοντας μάλιστα τις προσπάθειες ανάνηψης.

Οι γιατροί που είχαν ενημερωθεί ήδη για το γεγονός έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα να επανέλθει όμως δεν τα κατάφεραν αφού είχε «φύγει» ήδη.

Η κηδεία του 29χρονου Μάκη Χριστόπουλου έγινε σήμερα, Τετάρτη, στις 11.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στη Ροδίτσα Λαμίας.


Η ανακοίνωση του Ηρακλή Ροδίτσας για τον χαμό του 29χρονου


Σοκαρισμένη δηλώνει η οικογένεια του Ηρακλή Ροδίτσας μετά τον αδόκητο χαμό του 29χρονου ποδοσφαιριστή της στον αγώνα της Κυριακής (1/5) κόντρα στην ομάδα της Δίβρης για τον 3ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της ομάδας της Ροδίτσας, ο άτυχος ποδοσφαιριστής τους, είχε υποβληθεί με δική τους παρέμβαση, σε σειρά εξετάσεων, παθολογικών και καρδιολογικών όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας και είχε βρεθεί κατάλληλος να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Η ανακοίνωση του Ηρακλή Ροδίτσας αναφέρει:

«Το Δ.Σ. οι ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Α.Σ. Ηρακλή Ροδίτσας είμαστε συντετριμμένοι από τον απρόσμενο χαμό ενός μέλους της ποδοσφαιρικής οικογένειας μας.

Το γεγονός αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα χρόνια του συλλόγου και είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε υποβληθεί με δική μας παρέμβαση σε σειρά εξετάσεων ιατρικών και καρδιολογικών όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Είχε βρεθεί κατάλληλος να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε:

Α) Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

Β) Να αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας.

Γ) Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

Δ.Σ. ΗΡΑΚΛΗ ΡΟΔΙΤΣΑΣ»


Παρέμβαση εισαγγελέα


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα, προκάλεσε η τραγική είδηση του θανάτου του 29χρονου, αφού έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση και η αστυνομία σχηματίζει δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, είχε περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και είχε κριθεί κατάλληλος για να παίξει ποδόσφαιρο, η ιατρική γνωμάτευση του ιδιώτη γιατρού υπάρχει, ενώ είχε και κάρτα υγείας που είχε εκδοθεί στις 27 Οκτωβρίου 2021 αλλά δεν ήταν επισήμως μέλος της, λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος αφού έπρεπε να έρθει ένα χαρτί από τη Γερμανία, ότι δεν έχει δελτίου αλλού, για να μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν.

Έτσι η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης για να ρίξει φως στο τι έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση και συνέβη αυτή η τραγωδία στο γήπεδο. 

 

    

 

randomness