Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τηλεδιασκέψεις για Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας , Ογκολογική Κλινική, Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών

Η πρόοδος στα ζητήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, του Διοικητηρίου, της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας  και του Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών , εξετάστηκε σε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα με κυβερνητικούς και  τοπικούς φορείς .

 

 

Στις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ κ. Καβαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Μακρυγιάννης, καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών . Με αντικείμενο εργασίας το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας και το Διοικητήριο Στερεάς Ελλάδας, αποφασίστηκε η άμεση δρομολόγηση νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να καθοριστούν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης των δύο ανεξάρτητων εκτάσεων.

Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, η οποία ξεκινάει τις εργασίες της σήμερα.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας, θα ζητήσει την επίσπευση του ελέγχου των δύο εκτάσεων από το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς οι δύο εκτάσεις βρίσκονται εντός του πρώην Στρατοπέδου Τσαλτάκη.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης που σχετίζονται με τα υπόλοιπα Δικαστικά Μέγαρα του «cluster» Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας, στο οποίο εντάσεται και της Λαμίας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός , ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάσης Μακρυγιάννης .

Για την Ογκολογική Κλινική με Ακτινοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, αποφασίστηκε να υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη, αύριο, Παρασκευή για να δρομολογηθούν ζητήματα που αφορούν το ακίνητο και ειδικότερα την πολεοδομική ωρίμανση του εργου .Στην τηλεδιάσκεψη για  το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών, στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης  Σερέτης, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία  Στεργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γενικός Διευθυντής των Κτιριακών Υποδομών, κ. Γιάνναρης και κ. Κυριαζόπουλος,  επικαιροποιήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα του εργου για να ξεκινήσει η  διαγωνιστική διαδικασία .

Στο πλαίσιο αυτό, οπως τονίστηκε στην τηλεδιάσκεψη  εισάγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο των Κτιριακών Υποδομών προς έγκριση, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της 5ης ΥΠΕ και των Κτιριακών Υποδομών.

    

 

randomness