Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Tριγμοί στην κυβέρνηση με την κόντρα Σταϊκούρα-Οικονόμου – «Εθνικό ψεύτη» αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Οικονόμου

Τριγμούς  στην κυβέρνηση Μητσοτάκη προκαλεί η  κόντρα Σταϊκούρα-Οικονόμου για το ποιος ενήργησε για τις αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατηγορεί τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, πως προσπάθησε να «καπελώσει» τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών της ανατολικής Φθιώτιδας στα πλαίσια αντιμετώπισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας λόγω της πανδημίας, ισχυριζόμενος δημοσίως ότι αυτό επιτεύχθηκε μετά από δικές του πρωτοβουλίες.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η efsyn.gr αρχικά το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε πως κατάφερε και βρήκε τους πόρους προκειμένου να ενισχύσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για θέματα αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών (ελαιοπαραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς) της ανατολικής Φθιώτιδα. Την ίδια ώρα όμως ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για το ίδιο θέμα ενημέρωνε πως με δικές του ενέργειες (μαζί με τον ΥΠΑΑΤ Σπήλιο Λιβανό) κατέστη δυνατό να βρεθούν οι πόροι προκειμένου να ενισχυθούν οι ελαιοπαραγωγοί.

Η αντίδραση του υπουργού οικονομικών ήταν άμεση καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του συναδέλφου του που ισχυριζόταν πως αυτός πέτυχε την απόδοση ενισχύσεων για τους παραγωγούς.

Μάλιστα ο Χρ. Σταϊκούρας αφήνει αιχμές χωρίς να κατονομάζει κάποιον υπεύθυνο για επιστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που κυκλοφόρησε διαδικτυακά «με όχι πλήρη στοιχεία» αφήνοντας βαριά σκιά για τους χειρισμούς που προηγήθηκαν.

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε μάλιστα και στο star κεντρικής Ελλάδας όπου και ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη υπόθεση επιχειρώντας όμως αυτή τη φορά να υποβαθμίσει το θέμα αντιλαμβανόμενος το κυβερνητικό μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αποπομπή του κυβερνητικού εκπροσώπου
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν άμεση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την απομάκρυνση του Γιάννη Οικονόμου από την κυβέρνηση.

«Πάει πολύ ο εθνικός μας ψεύτης κ. Οικονόμου να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για ανακρίβειες και ψέματα όταν ακόμα δεν έχει απαντήσει στον συνάδελφο του υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ο όποιος με επίσημες ανακοινώσεις του κατηγορεί τον Γιάννη Οικονόμου ότι διακινεί για μικροκομματικούς λόγους πλαστά κυβερνητικά έγγραφα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και υπογραφές» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος.

Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές ο Ν. Ηλιούπολος κάλεσε τον πρωθυπουργό είτε να «απομακρύνει άμεσα τον υπουργό Οικονομικών γιατί κατηγορεί άδικα τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο» είτε να «δείξει την πόρτα της εξόδου στον εθνικό ψεύτη και διακινητή fake news, Γιάννη Οικονόμου».

Αιτία της επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο , αποτέλεσε η δήλωση του Γιάννης Οικονόμου οτι ο κ. Τσίπρας διακινεί ανακρίβειες και ψέματα «Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να παρακολουθήσει έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Κατασκευάζει μία δική του πραγματικότητα στην οποία για ό,τι γίνεται στον κόσμο φταίει η κυβέρνηση» είχε δηλώσει  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώτας στα «πυρά» που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης στην ομιλία του από τη Χαλκίδα.

Πηγή: tribune.gr

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness