Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

“Βόμβα” διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας!

• “Τα έπαιρναν” η διευθύντρια και τέσσερις υπάλληλοι - Πώς εκβίαζαν επιχειρηματίες και απλούς πολίτες

Με την κατηγορία της διαφθοράς συνελήφθησαν την Τετάρτη (22/5) η διευθύντρια, αλλά και υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν η Διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας και 5 υπάλληλοι. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας “από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από εφοριακούς υπαλλήλους και ιδιώτες, που δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά”.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 7 εφοριακοί και 2 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Πέμπτης 23 Μαΐου.