Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βόρεια Εύβοια : Έκρηξη οργής από το δήμαρχο Ιστιαίας -Αιδηψού Γιάννη Κοτζιά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο  δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού μπροστά, μάλιστα, στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και τον πρόεδρος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, Σταύρο Μπένο.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι απούσα», είπε εμφατικά ο Γιάννης Κοντζιάς επισημαίνοντας ότι  για 10 μήνες έχουν δοθεί χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων για τα αντιπλημμυρικά χωρίς να έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μπετόν, ενώ δεν έχει μπει στο ταμείο του δήμου ούτε ένα ευρώ.
 Ο  δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, της περιοχής που έγινε στάχτη από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, συνέχισε την αυστηρή κριτική του λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς ασθενοφόρα, υποβαθμίζει τα σχολεία της περιοχής και, ενώ, εδώ και πέντε μήνες έχει τελειώσει η μελέτη του Δήμου για τα αντιπλημμυρικά της Ιστιαίας, δεν έχουν προχωρήσει τη χρηματοδότηση.
Ο Γιάννης Κοντζιάς κατήγγειλε ακόμα ότι ο δρόμος από τη Χαλκίδα για την Ιστιαία, αν γίνει θα γίνει μισός, γιατί δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Σταύρος Μπένος, λέγοντας πως είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για να του απαντήσει σε έντονο ύφος ο «γαλάζιος» δήμαρχος «Σταύρο, είμαι ενήμερος. Μου είπες ότι θα αποτελέσει προεκλογική δέσμευση».

Και ο  δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού κατέληξε: «Κρούω κώδωνα κινδύνου. SOS προς τα ανώτατα κλιμάκια της χώρας. SOS προς την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας. Για αυτόν τον τόπο δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ. Ας με διαψεύσει όποιος θέλει».

                                     Έντονες αποδοκιμασίες κατά Κεδίκογλου

Την οργή των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας εισέπραξε ο Σίμος Κεδίκογλου ενώ κατευθυνόταν για να παραστεί στην 4η Συνάντηση με τους Θεσμούς και τους Πολίτες της Εύβοιας για το σχέδιο ανασυγκρότησης.

Μόλις ο βουλευτής Ευβοίας και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου, έφτασε στην Αιδηψό και κατευθυνόταν στο κτίριο που φιλοξενούσε την 4η συνάντηση, συγκεντρωμένοι πολίτες άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν έντονα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ψεύτικες υποσχέσεις.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, αποφάσισε να μην μπει στην αίθουσα και αποχώρησε ενώ οι κάτοικοι τον γιούχαραν με σφοδρότητα.

Την παντελή αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια ένα χρόνο μετά από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την περιοχή στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Πρόκειται για την απόλυτη αδιαφορία του επιτελικού κράτους. Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι είναι ο πρωθυπουργός της φιέστας και της κοροϊδίας», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Πέρασε ένας χρόνος από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Εύβοια και ο κ. Μητσοτάκης που αρέσκεται να κουνάει το δάχτυλο, όχι μόνο δεν έχει προετοιμάσει την περιοχή γι’ αυτό το καλοκαίρι, αλλά δείχνει παντελή αδιαφορία.

Πρόκειται για την απόλυτη αδιαφορία του επιτελικού κράτους. Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι είναι ο πρωθυπουργός της φιέστας και της κοροϊδίας.

 

 

Mε πληροφορίες απο ''Αυγή ''

    

 

randomness