Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ξεκίνησαν τα εργα για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου στην Μακρακώμη

Ξεκίνησαν τα εργα για  την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου στην Μακρακώμη .Το εργο αναμένεται να βελτιώσει τη ποιότητα ζωής των δημοτών, καθώς όπως αναφέρει και η Κοινότητα Μακρακώμης: “Όλοι μας πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση αυτού και να θυμόμαστε πως η ταλαιπωρία φεύγει, αλλά τα έργα μένουν.”

 

Η σύμβαση υπογράφηκε στα Γραφεία του Δήμου Μακρακώμης στη Σπερχειάδα τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, μεταξύ του Δημάρχου Γιώργου Χαντζή και της κοινοπραξίας «Μαλάμος Μιχαήλ – Γιάννουλας Παναγιώτης – Ψαρράκης Χαράλαμπος».

Το έργο θα στοιχίσει 461.332,87 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση, που μπορεί να γίνει η βάση για την αναζωογόνηση της περιοχής.

Το έργο στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού της Μακρακώμης, μέσω της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων, με λιθοστρώσεις σε υφιστάμενους δρόμους, αναμόρφωση πεζοδρομίων, ανάπλαση της πλατείας, φωτισμό, πέργκολες και λίθινα καθιστικά.

Επιπλέον, στην πλατεία θα εγκατασταθεί ένα καινοτόμο και ενεργειακά αυτόνομο «δένδρο» για τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Με τη χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων και διαδικτυακής σύνδεσης θα προσφέρονται πολλαπλές εφαρμογές όπως φόρτιση κινητών τηλεφώνων και αναπηρικών αμαξιδίων για ΑΜΕΑ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, κ.ά. Ακόμη, θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική περιήγηση στην ιστορία και τα αξιοθέατα του τόπου.

    

Αθλητικά

randomness