Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μπουρλά στη «Figaro»: Την άνοιξη επιστρέφουμε πιθανότατα στην κανονικότητα

Μπουρλά στη «Figaro»: Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας εμφανίζεται σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Figaro, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας εμφανίζεται σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Figaro, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, διαβεβαιώνοντας ότι σύντομα όλοι θα μπορέσουν σύντομα να επιστρέψουν και πάλι σε μια κανονική ζωή.Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer από τον Ιανουάριο του 2019 o ελληνικής καταγωγής Μπουρλά ξεδίπλωσε στη γαλλική εφημερίδα τα σχέδια του κολοσσού και έκανε προβλέψεις για το τέλος της υγειονομικής περιπέτειας που βιώνει ο πλανήτης τα τελευταία δύο χρόνια. «Χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, είμαστε σε καλή θέση για να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη» είπε χαρακτηριστικά ο Μπουρλά.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού ανέλυσε στη Figaro την κρίση της Covid-19 και τη συνεχιζόμενη επανάσταση στη φαρμακοβιομηχανία. «Με το εμβόλιο και τη θεραπεία της κατά της Covid-19, η Pfizer έχει καθιερωθεί ως ο πιο προηγμένος φαρμακευτικός κολοσσός στον αγώνα κατά της πανδημίας. Ο όμιλος θα επενδύσει περισσότερα από 520 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία σε διάστημα πέντε ετών. Αφενός, ενισχύει τις παραγωγικές της ικανότητες, μέσω συμφωνίας με τη Novasep, η οποία θα παράγει το δραστικό συστατικό Paxlovid, το φάρμακο κατά του κορονοϊού στο εργοστάσιό της στο Mourenx. Από την άλλη, η Pfizer θα επενδύσει σε γαλλικές βιοτεχνολογίες και θα αυξήσει σημαντικά τις κλινικές της δοκιμές με Γάλλους ασθενείς» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Αναλύοντας την επένδυση της Pfizer στη Γαλλία, ο Μπουρλά τονίζει ότι η εταιρεία του θα αναθέσει στη γαλλική Novasep μέρος της παγκόσμιας παραγωγής του αντιικού χαπιού κατά του κορονοϊού «Paxlovid». Αυτή η θεραπεία θα μείωνε τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου των ασθενών κατά 89% εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων της νόσου Covid, σύμφωνα με την Pfizer.

Το αμερικανικό εργοστάσιο με έδρα τη Γαλλία, όπως προσθέτει, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό και η εταιρεία σχεδιάζει πιθανή επέκταση παραγωγής και «σε άλλες εγκαταστάσεις της Novasep προκειμένου να αυξήσει σημαντικά τον όγκο από το 2023.

Η Pfizer σχεδιάζει επίσης να επενδύσει εκτενέστερα στη γαλλική βιοτεχνολογία, ιδιαίτερα στους τομείς της ογκολογίας, των σπάνιων ασθενειών, των αυτοάνοσων νοσημάτων και του mRNA. Τέλος, το εργαστήριο έχει δεσμευτεί απέναντι στα γαλλικά νοσοκομεία να αυξήσει τις κλινικές του δοκιμές σε Γάλλους ασθενείς.

Στην ερώτηση γιατί η Pfizer προτίμησε να κάνει μία μεγάλη επένδυση στη Γαλλία, ο Αλβέρτος Μπουρλά λέει χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας άνοιξε τις πόρτες, καλωσορίζοντας τις ξένες επενδύσεις, ιδιαίτερα τις βιομηχανικές επενδύσεις. Οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν κατέστησαν τη Γαλλία μία χώρα πολύ ανταγωνιστική. Επιπλέον, η τεχνογνωσία στις τεχνολογίες του τομέα υγείας είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη».

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness