Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΞΑΡΣΕΙΣ

Γιατί δεν έρχονται οι γιατροί;
@ Η αλήθεια είναι ότι γίνονται απ' ολους προσπάθειες για να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Λαμίας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Το θέμα έχει απασχολήσει όλους τους μέχρι σήμερα υπουργούς Υγείας, τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Οικονόμου, τους βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για αδιαφορία και μάλιστα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά την δημόσια υγεία και την παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Θυμάμαι ότι οι προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Λαμίας ήταν θέμα που απασχολούσε τους υγειονομικούς από την εποχή που υπουργός Υγείας ήταν ο Παύλος Πολάκης. Για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού μιλούσαμε και επί υπουργίας Βασίλη Κικίλια, αλλά και τώρα το ίδιο πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει και ο σημερινός υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ωστόσο ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Γιατί δεν έρχονται γιατροί στο Νοσοκομείο της Λαμίας ; Δεν τους αρέσει η πόλη, δεν τους αρέσει το Νοσοκομείο που θεωρείται κτιριακά ένα από τα πιο σύγχρονα νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα; Δεν τους αρέσουν οι άνθρωποι που διοικούν το Νοσοκομείο, δεν είναι ικανοποιητικές οι αμοιβές για την επιστημονική κατάρτιση που έχουν και την πολύ δύσκολη δουλειά που πράγματι κάνουν στον τομέα της υγείας. Τι ακριβώς συμβαίνει και αντί να βλέπουμε γιατρούς να έρχονται, διαπιστώνουμε ότι και αυτοί που είναι στο Νοσοκομείο σιγά σιγά αποχωρούν. Αν το πρόβλημα είναι οι διοικούντες που στέκονται... εμπόδιο στη στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, το εύκολο είναι να τους αλλάξουμε. Θυμίζω όμως ότι πάλι με τους διοικούντες τα είχαμε και την εποχή που τους διοικητές στο Νοσοκομείο τους διόριζε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορηθήκαμε σήμερα πως παραιτήθηκε ένας ακόμη πνευμονολόγος του ΓΝ Λαμίας και όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν ο τελευταίος είναι στα πρόθυρα συνταξιοδότησης. Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι υπουργοί και οι διοικητές της 5ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου να κινήσουν γη και ουρανό για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό γιατί δεν μπορούμε να ακούμε τους υπουργούς της κυβέρνησης να δηλώνουν περιχαρείς στις τηλεοράσεις ότι προτεραιότητα τους είναι η ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας και η εικόνα του Νοσοκομείου Λαμίας όσον αφορά τη στελέχωση των Κλινικών με ιατρικό προσωπικό να περιγράφει μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

To ευχαριστώ στον Σκυλακάκη
@νακοινώθηκε χθες απο Δήμαρχο και Περιφερειάρχη  η έγκριση χρηματοδότησης με 21.000.000 Ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη διπλή παρέμβαση σε Θερμοπύλες και Πανελλήνια  Έκθεση Λαμίας με τίτλο «Αξιοποίηση της περιοχής της Πανελλήνιας  Έκθεσης Λαμίας και αναβάθμιση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών».
Θέλω να θυμίσω οτι την ιστορία της Εκθεσης, την στήριξαν ανεπιφύλακτα απο την πρώτη στιγμή οι δύο υπουργοί Χρήστος Σταικούρας και Γιάννης Οικονόμου αλλά και οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοτρωνιάς και Θέμης Χειμάρας. Μάλιστα θυμάμαι πως σε μια απο τις πολλές συναντήσεις που είχαν γίνει τα δύο προηγούμενα χρόνια για το θέμα της αξιοποίησης του χώρου στη βάση ενός επενδυτικού σχεδίου που είχε παρουσιάσει ο Δήμαρχος, ο υπουργός Οικονομικών οχι μόνο είχε δηλώσει ενθερμός υποστηρικτής της ιδέας, αλλά ηταν αυτός που είχε φέρει σε επαφή τη δημοτική αρχή με την εταιρεία Ντιμάντ που εχει αναλάβει το σχέδιο ανάπλασης της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, προκειμένου η πρόταση που θα κατατεθεί  για ενταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης να εχει ολα εκείνα τα εχέγγυα χρηματοδότησης και να μην υστερεί σε τίποτα, δεδομένου οτι μιλάμε για εναν πολυεθνικό κολοσσό που ειδικεύεται στις επενδύσεις ακινήτων.
Θα πουν κάποιοι αναγνώστες, και δικαιολογημένα, γιατί τα γράφουμε ολα αυτά σήμερα. Ο λόγος είναι οτι ακούσαμε χθες τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό στις δηλώσεις που εκανε για την Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας να ευχαριστεί τους κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς της Φθιώτιδας, αλλά να κάνει ιδιαίτερη μνεία  στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη'' για τη θετική απόκριση στο αίτημά μας'' οπως χαρακτηριστικά είπε.

    

 

Απόψεις