Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Εξάρσεις

# Οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν! Η αγορά της Λαμίας, οι επιχειρήσεις, οι καταστηματάρχες και οι καταναλωτές ανυπομονούν να δουν την πόλη τους φωτισμένη και στολισμένη για να ζωντανέψει έστω για ένα μήνα η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Τα συνεργεία του Δήμου εδώ και πολύ καιρό έχουν ξεκινήσει το στολισμό της πόλης, ενώ χθες τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Πλατεία Πάρκου. Ένα ακόμη Χριστουγεννιάτικο δένδρο κοσμεί την Πλατεία Λαού και αναμένουμε όλοι τη στιγμή που η Λαμία θα γεμίσει με φως και χρώματα.
Τελικά ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που εύχεσαι να έχει σταματήσει ο χρόνος.

 

Η διάλυση στο ΣΥΡΙΖΑ σε ζωντανή μετάδοση

@ Ήταν θέμα χρόνου τελικά πότε θα μεταδίδονταν η φωτιά που σιγοκαίει τα “σωθικά” του ΣΥΡΙΖΑ και στην περιφέρεια, προκαλώντας αποχωρήσεις από νομαρχιακές οργανώσεις, κάνοντας έτσι το ρήγμα να φαίνεται βαθύτερο. Όλα δείχνουν ότι ο κύκλος της εσωστρέφειας, της διάσπασης και της διάλυσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αργήσει να κλείσει και κανένας αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια αν θα υπάρχει αύριο το κόμμα της αριστεράς με τη μορφή που το γνωρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια ή θα μεταλλαχθεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Κανείς επίσης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσα κόμματα θα δημιουργηθούν ακόμη στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπολογίζοντας ότι υφίστανται το κόμμα του Βαρουφάκη και της Κωνσταντοπούλου, ενώ αγνοείται το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι βεβαιότητες όσον αφορά το μέλλον της Αριστεράς στην Ελλάδα εκλείπουν σε αυτή τη φάση. Αντίθετα πληθαίνουν τα ερωτηματικά. «Από την πρώτη στιγμή μιλούσα για ενότητα και είχα καλέσει μάλιστα τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ να αναλάβουν ρόλο και δράση προκειμένου να μείνουμε ενωμένοι και να προχωρήσουμε με το νέο αρχηγό, ο οποίος ήταν επιλογή με απόφαση της βάσης του κόμματος και άκρως δημοκρατικές διαδικασίες», είπε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Σαρακιώτης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει: Θεωρώ ότι το βέλτιστο και για όσους σκέφτονται την αποχώρησή τους, είναι να ολοκληρωθεί αυτή η ιστορία άμεσα. Κανέναν δεν ευνοεί, πλην του κυρίου Μητσοτάκη και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Έχει κουράσει, έχει κουράσει και εμάς, αλλά και πρώτα απ όλα έχει κουράσει τους πολίτες αυτή η διαρκής συζήτηση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρισκόμαστε στην αρχή των συζητήσεων, βρισκόμαστε στο πέρας των συζητήσεων, έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές προσπάθειες συνεννόησης. Όποιος θέλει να παραμείνει και όποιος θέλει, να αποχωρήσει άμεσα. Η διαρκής εσωκομματική συζήτηση έχει κουράσει». Πάντως κύριε βουλευτά αυτό που παρακολουθεί ο κόσμος προς το παρόν είναι η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ σε ζωντανή μετάδοση.

Ονόματα και διευθύνσεις

@ Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος που άνοιξε την πόρτα και έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Πάπουτσας κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερα αιχμηρές δηλώσεις για τη λειτουργία του κόμματος σε τοπικό επίπεδο. Με τη σειρά της χθες η υποψήφια βουλευτής Βασιλική Λάζου ανακοίνωσε την παραίτησή της από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής στη Φθιώτιδα, ωστόσο παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ ως απλό μέλος. Η δήλωσή της όμως είναι γεμάτη αιχμές για το κόμμα και τα στελέχη. “Ως νέα υποψήφια βουλευτής υπέστην αντισυντροφική συμπεριφορά με απαξίωση και σχεδόν περιφρόνηση, γεγονός που δεν πέρασε διόλου απαρατήρητο από τους δυνητικούς ψηφοφόρους μας. Όπως το λέει ο λαός, εισέπραξα το... «στους δυο τρίτος δεν χωρεί». Μέλη της νομαρχιακής επιτροπής μετείχαν σε αυτή τη μεθοδική προσπάθεια δημιουργώντας κομματικά προσωποκεντρικά παράκεντρα...στα βόρεια προάστια της Λαμίας και στο διαδίκτυο”. Όμως τώρα που βγαίνουν τ' άπλυτα στη φόρα, οι δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μιλήσουν πιο συγκεκριμένα και όχι με τόσα πολλά υπονοούμενα γιατί είναι άδικο να τους παίρνει όλους η μπάλα ; Δεν υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις γι αυτά “τα προσωποκεντρικά παράκεντρα, στα βόρεια προάστια της Λαμίας και στο διαδίκτυο”;

 

Δια του Τύπου-ΜΜΕ ΚΑΙ Προς Τύπον ΜΜΕ

κ. Διευθυντά,
Κατόπιν της «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ», που ήδη έχω ως Πολίτης απευθύνει Δημοσίως προς κάθε ενδιαφερόμενον και έχω «δια του Τύπου-ΜΜΕ» γνωστοποιήσει, απαραίτητο κρίνω να Σας ενημερώσω ότι την «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» σχετικά με τα θύματα «μαζικά και εξ ιδίας αιτίας» αλλά και για τις Οικογένειες τους, γνωστοποίησα ΚΑΙ ΠΡΟΣ:
ΑΥΤΟΔιοικήσεις:
Ι.Μ. Φθιώτιδας
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Δήμων: Πρωτευούσης Λαμίας
Δομοκού – Καμμένων Βούρλων – Λοκρών – Μακρακώμης – Στυλίδας
δια τα κατά κρίσιν Τους, ομοίως και για τη δική Σας εκπεφρασμένην ή όχι, άνευ υποχρεώσεώς Σας ως «μη Συντεταγμένη ούτε Ελέω Θεού Εξουσία Σας».
Υπόχρεως
για τις φιλοξενίες (όσων είχα την Ευγένειά Σας)


Γεώργιος Β. Σμοκοβίτης
Πολίτης – Λαμιεύς
Χριστιανός - Ορθόδοξος

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness