Εξάρσεις
# Καιρό είχαμε να συναντήσουμε σε δημόσια εκδήλωση, τον συμπατριώτη μας, Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρη Κατσικονούρη.
Τον είδαμε στην εξέδρα των επισήμων στη Στυλίδα, κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ανάμεσα στους πολιτικούς παράγοντες του τόπου μας.
Φαίνεται τον έχουν απορροφήσει τα Διοικητικά του καθήκοντα και έχει «αμελήσει» τις κοινωνικο-πολιτικές του υποχρεώσεις.
Του ευχόμαστε να είναι καλά αυτός και η οικογένειά του, Καλή Χρονιά και επιτυχία στο έργο του.
Ο νέος ΟΣΕ...
@ Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός νέου ΟΣΕ που θα αναλάβει πλήρως τον ρόλο, τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της Σιδηροδρομικής υποδομής με βάση το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, ενώ θα είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος για το σύνολο των έργων που εκτελούνται στο σιδηροδρομικό δίκτυο, θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης του τροχαίου υλικού των σταθμών αλλά και όλων των εγκαταστάσεων.
Για να πάρει η κυβέρνηση την απόφαση να απαλλαγεί από έναν πολυπλόκαμο και άκρως γραφειοκρατικό, πλαδαρό, σπάταλο και δυσλειτουργικό Οργανισμό και να φτιάξει έναν ενιαίο σύγχρονο ΟΣΕ, έπρεπε να ζήσουμε μια απίστευτη τραγωδία με 57 νέους να χάνουν τη ζωή τους τόσο άδικα, σε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και ολόκληρο τον κόσμο. Με άλλους νέους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν βαριές αναπηρίες και τις οικογένειες των αθώων θυμάτων να τρέχουν στα δικαστήρια για μια ηθική δικαίωση.
Γιατί άραγε σε αυτή τη χώρα η πολιτική βούληση για τον εκσυγχρονισμό του κράτους θα πρέπει να εκφράζεται σχεδόν πάντα μετά από μεγάλες κρίσεις και καταστροφές ; Οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν και συνεχίζουν να διαχειρίζονται πακτωλούς ευρωπαϊκού χρήματος αλλά δεν καταφέραμε ακόμη να φτιάξουν έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο όπως ταιριάζει σε μια χώρα που υπερηφανεύεται ότι είναι Ευρώπη !
...Και ο παλιός ΟΣΕ
@ Δεν ξέρω πόσοι ενθουσιάστηκαν με την είδηση για τη δημιουργία του νέου ΟΣΕ, εκείνο που γνωρίζουμε είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες επιλέγοντας να ταξιδέψουν με τον παλιό ΟΣΕ. Για παράδειγμα ο συμπολίτης μας Απόστολος Μολιώτης ενημερώθηκε για το νέο ΟΣΕ ως επιβάτης αμαξοστοιχίας που είχε ακινητοποιηθεί κάπου ανάμεσα στη Δεκέλεια Αχαρνές και Αφίδνες.
Όπως ο ίδιος σχολιάζει σε ανάρτησή του ''και ενώ περιμένουμε τη δημιουργία της «Νέος ΟΣΕ Α.Ε.», που θα εκσυγχρονίσει και θα αναλάβει τη συνολική ευθύνη για όλα τα θέματα ασφαλείας και συνεχούς βελτίωσης του σιδηροδρομικού συστήματος, της χώρας, βρισκόμαστε σήμερα Τρίτη 09 Ιαν. 2024, ακινητοποιημένοι από τις 15:00 (03:00 μμ) κάπου ανάμεσα στη Δεκέλεια Αχαρνές και Αφίδνες, ταξιδεύοντας προς Αθήνα με προγραμματισμένη ώρα άφιξης 14:57 (αμαξοστοιχία IC 53).
Με διακοπή ηλεκτροδότησης (πλέον το κρύο είναι ανησυχητικά αισθητό) και με συγκεχυμένη ενημέρωση σχετικά με το πότε τελικά θα τελειώσει η περιπέτεια, μέχρι να "φτάσει" ο "Νέος ΟΣΕ", γιατί ο παλιός τελείωσε !
Πάντως μπορεί από μεταφορές να υστερούμε, αλλά από επικοινωνία καλά πάμε !
Ώρα Ελλάδας 16:58 διασκεδάζοντας!
Χρ. Α



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

