Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ

Γράφει ο Ηλίας Σπυρόπουλος, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

 


Ας μπούμε κατ’ ευθείαν στο θέμα μας και για οικονομία χώρου στην εφημερίδα και για να μην αναμασάμε τις ίδιες προλογικές θέσεις και σκέψεις και για να μην καταντά βαρετή η στήλη στον αναγνώστη με την πρώτη επαφή που θα έχει μαζί της. 

• Ο Χρήστος Αλεξανδρής βασικός δημοσιογράφος της εφημερίδας μας, στην οποία όλοι οι άλλοι, εμείς είμαστε φιλοξενούμενοι, διακρίνεται πάντα για τις σωστές θέσεις του σε όλα τα θέματα, για τις λίαν τεκμιριωμένες κρίσεις του και επικρίσεις μακριά από πολιτικές εξαρτήσεις και σκοπιμότητες.

Προ ημερών σε φύλλο της εφημερίδας είχε ασχοληθεί με τον τελευταίο ανασχηματισμό στη κυβέρνηση και είχε σχολιάσει το θέμα της υπουργοποίησης του ναυάρχου κ. Αποστολάκη.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την κριτική του επί του θέματος αυτού, στα δυο μεγάλα κόμματα, στο κυβερνών και στο της αντιπολίτευσης.

Όταν ο ναύαρχος δέχτηκε την υπουργοποίησή του στο κυβερνών κόμμα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι αξιοποιεί ένα μεγάλο εθνικό κεφάλαιο, που θα προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στον τόπο. Όταν για λόγους ευθιξίας ο ναύαρχος δήλωσε, ότι δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του έγινε για το κυβερνών κόμμα ένα πρόσωπο κατώτερο των περιστάσεων, ένα πρόσωπο μικρού βεληνεκούς.

Από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ανακοινώθηκε, ότι ο ναύαρχος απεδέχθη την υπουργοποίησή του καθυβρίστηκε, θεωρήθηκε αποστάτης, εξαγοράστηκε, προδότης κλπ. Και όταν τελικά δεν απεδέχθη την υπουργοποίησή του μετατράπηκε από το ΣΥΡΙΖΑ σε άξιο στέλεχος, σε εξέχουσα προσωπικότητα, σε…. σε…. Έλεος κύριε πρωτεργάτες του πολιτικού μας συστήματος. Πού το πάτε;

Γιατί κοροϊδεύετε το λαό; Συνέλθετε και αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν το καταλαβαίνετε, ότι με κάτι τέτοια απαξιώνεστε στη συνείδηση του λαού;

Και αλλοίμονο στον τόπο όταν ο ίδιος ο λαός απαξιώνει την ηγεσία του.

Συγχαρητήρια Χρήστο για τη λίαν σωστή αυτή τοποθέτησή σου. Η στήλη την επιδοκιμάζει και την επικροτεί σφόδρα.

• Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες για το Βουλευτή κ. Μπογδάνο, ο οποίος και τελικά διεγράφη από το κόμμα του.

Δεν θα σταθώ στις δηλώσεις για τη Βόρεια Μακεδονία, για τις αναφορές του στο ρόλο του Κ.Κ.Ε., στην παρουσία του στο Βίτσι. Τον έκρινε η ηγεσία της Ν.Δ. και έλαβε απόφαση διαγραφής του, αλλά και ο κάθε Έλληνας πολίτης, που έχει σωστές θέσεις.

Θα σταθώ στο ότι κατεκρίθη σφόδρα, διότι δημοσιοποίησε ονόματα μικρών παιδιών και νηπίων που φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς της Αθήνας, προερχόμενα από άλλες εθνότητες, από άλλα κράτη όμορα ή μη. Δεν θα χρησθώ συνήγορος του κ. Μπογδάνου υπερασπίσεώς του, αλλά θα καταθέσω κάποιο προβληματισμό μου.

Ο κ. Μπογδάνος δήλωσε ότι δεν οδηγήθηκε από φυλετικό μίσος στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των αλλοδαπών νηπίων. Ο καθένας μας μπορεί να κρίνει.

Η στήλη όμως τούτη, μακριά από κάθε συμπόρευση με τον κ. Μπογδάνο, έχει τονίσει επανειλημμένα και έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι η υπογεννητικότητα των Ελλήνων, οδηγεί στα σχολεία μας να υπερέχουν μαθητές ξένων εθνικοτήτων. Αυτό είναι λίαν ανησυχητικό για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον της πατρίδας μας και τον Ελληνισμό μας. Βέβαια η δημοσίευση ονομάτων δεν ήταν ότι το καλύτερο. Αλλά και από τα κατατεθέντα ονόματα π.χ. Ομάρ, Μασούτ, Οσμάν, Μεχμέτ, Χασάν κλπ., κλπ. Ποιος γνωρίζει ποιον και ποιες αξίες και αρχές καταπατήθηκαν.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων ακόμα και την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας πρωτοδικών προκάλεσε την παρέμβαση. Αυτό κ. ιθύνοντες ήταν το λιγότερο που έπρεπε να μας ανησυχήσει. Αυτό που έπρεπε να μας προβληματίσει όλους και ιδιαίτερα εσάς κύριοι όλου του πολιτικού συστήματος είναι, ότι αν δεν ληφθούν μέτρα για ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας θα έρθει στιγμή, που στα ελληνικά σχολεία δεν θα φοιτά κανένα ελληνόπουλο. (ας θεωρηθεί αυτό υπερβολικό).

Γι’ αυτό όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι κ. ιθύνοντες αποφασίστε τι πρέπει να κάνετε.

Τι να τις κάνουμε την ανάπτυξη και τις επενδύσεις όταν δεν θα έχουμε δικούς μας ανθρώπους στους οποίους να ρέει στις φλέβες τους ελληνικό αίμα. Λάβετε επείγοντα μέτρα το ταχύτερο. Το θέμα τούτο καίει και μάλιστα σε μεγάλους βαθμούς.

• Ο Άρης Πορτοσάλτε, ικανότατος και ευφυέστατος δημοσιογράφος (ο φανατισμός όμως πάντα υποβιβάζει και δεν ωφελεί), διατύπωσε πρόσφατα και κάτι το εντελώς αντικοινωνικό.
Πρότεινε στους άνω των 60 ετών, οι συντάξεις να χορηγούνται μόνο στους εμβολιασμένους. Η στήλη διαφωνεί κάθετα με την πρόταση αυτή του κ. Πορτοσάλτε καταθέτοντας ότι είναι εκτός πραγματικότητας και στερείται σοβαρότητας. Όμως σε παλαιότερη πρότασή του, οι ανεμβολίαστοι να πληρώνουν τα νοσήλειά τους όταν προσβληθούν από τον ιό, ή μέρος αυτών στα νοσοκομεία που θα νοσηλευτούν δε βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Κύριε ανεμβολίαστε, εφόσον δεν έχεις κάποιο λόγο υγείας, εφόσον σου το επιτρέπει ο ιατρός σου γιατί αποφεύγεις τον εμβολιασμό; Γιατί αγνοείς τις προτροπές της πολιτείας, τις προτροπές των αρμοδίων επιστημόνων λοιμοξιολόγων κλπ.;

Γιατί θέτεις σε κίνδυνο την οικογένειά σου, τον κοινωνικό σου περίγυρο, τους συνανθρώπους σου; Και όταν προσβληθείς ταλαιπωρείς νοσοκομεία και ιατρούς και τον εαυτό σου περισσότερο και απαιτείς από το κράτος να σου τα προσφέρει όλα απλόχερα χωρίς καμία δική σου επιβάρυνση; Συνέλθετε κύριοι που είστε εναντίον του εμβολιασμού. Δεν σας φταίει τίποτα ο κοινωνικός περίγυρος. Ο εαυτός σας φταίει και η λανθασμένη νοοτροπία σας.

Κλείνοντας και τη σημερινή στήλη θα ευχηθούμε στους αναγνώστες και σε όλους τους συμπολίτες μας καλό χειμώνα και ταχύτατη απαλλαγή από τη βασανιστική επιδημία που έχει ενσκήψει στη ζωή μας και τόσα προβλήματα μας έχει δημιουργήσει.