ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ
Γράφει ο Ηλίας Σπυρόπουλος,
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Και πάλι η στήλη ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ δίνει το παρόν σχολιάζοντας θέματα της καθημερινότητας αφού ευχαριστήσει και πάλι τους αναγνώστες της οι οποίοι είτε δια ζώσης, είτε τηλεφωνικά την κρίνουν την επαινούν, την συγχαίρουν, αλλά και την επικρίνουν.
Μ΄ αυτές τις θέσεις ας ξεκινήσουμε και τις σημερινές μας επισημάνσεις.
✓Τούτον τον καιρό, τούτες τις μέρες στα δελτία ειδήσεων όλων των μέσων ενημέρωσης κύριο θέμα προβάλλεται το θέμα των υποκλοπών, τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών από την ΕΥΠ, ποιός έδωσε διαταγές να γίνει αυτό, ποιός είναι υπεύθυνος, σε τι αποσκοπούσε αυτή η παρακολούθηση κ.λ.π.
Τα δε κόμματα προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες το ένα στο άλλο προσπαθώντας να αποκομίσουν οφέλη από αυτό το πρόβλημα που προέκυψε.
Όλοι απευθύνονται επιχειρηματολογικά στο λαό, να βγάλει τα συμπεράσματά του και όταν έρθει η ώρα της ψήφου, να έχει ο ψηφοφόρος ως κριτήριο και τούτο το σοβαρό θέμα.
Ο γράφων και η στήλη, θα καταθέσει υπεύθυνα και προς τα μέσα ενημέρωσης και προς όλο το πολιτικό σύστημα, ότι την κοινή γνώμη ελάχιστα την απασχολεί το θέμα των υποκλοπών. Η γνώμη του καφενείου, της πλατείας, του πεζοδρομίου και της καθημερινότητας, το θέμα αυτό το αντιπαρέρχεται μη αποδίδοντάς του καμία σημασία. Η γνώμη του κόσμου είναι: «Προσπαθούν μ΄ αυτό το θέμα να μας αποπροσανατολίσουν από τα καυτά θέματα που μας απασχολούν και στο τέλος όλα θα τα κουκουλώσουν ως πάντα, δεν θα προκύψει καμία ενοχή και όλοι θα μείνουμε ευχαριστημένοι». Αυτό επικρατεί μέχρι και σήμερα.
Τον κόσμο κ. ιθύνοντες άλλα σοβαρά θέματα τον απασχολούν, τα οποία έχουν τον πρώτο λόγο στη καθημερινότητα. Τον απασχολεί η ακρίβεια, το ενεργειακό, η ανεργία των παιδιών, ο χειμώνας που έρχεται, το μεταναστευτικό που έχει γίνει γάγγραινα της πατρίδας μας. Η έλλειψη εργατικών χεριών για το μάζεμα της πλούσιας σοδειάς του ελαιόκαρπου, οι καθημερινές απειλές του Σουλτάνου και τόσα άλλα γνωστά και φλέγοντα. Η στήλη αυτά σας τα καταθέτει υπεύθυνα, διότι ο γράφων είναι καθημερινός δέκτης αυτών στα οποία αναφέρεται.
Αφήστε κύριοι όλου του πολιτικού συστήματος τις κοκορομαχίες των υποκλοπών και κατεβείτε στο πεζοδρόμιο.
Εκεί θα πάρετε αμέσως γεύση, τι απασχολεί τον κόσμο, ποια είναι τα ζέοντα θέματά του και φροντίσετε να είστε κοντά του και να δίνεται τις πρέπουσες λύσεις.
Τα άλλα είναι λόγια ν΄ αγαπιόμαστε….
✓Καθημερινά στον έντυπο τύπο, στην τηλεόραση στα ηλεκτρονικά μέσα παρακολουθούμε αδικήματα που διαπράττουν κυρίως πρόσφυγες κάθε εθνικότητας (αν τους ονομάζουμε σωστά), όπως υποκλοπές, εγκλήματα, βιασμούς κ.λ.π. κ.λ.π.)
Και εκείνο που μας εκπλήσσει, είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαπράττουν κακουργηματικές και παραβατικές πράξεις.
Ακούμε συνεχώς συνελήφθη διαρρήκτης ο οποίος επανειλημμένα διέπραξε σωρεία αδικημάτων και τα δικαστήρια τον άφησαν ελεύθερο.
Και το χειρότερο είναι, ότι οι παραβατικές του πράξεις είναι πιο σκληρές απ΄ αυτές, που για πρώτη φορά όταν συνελήφθη και ύστερα από λίγο αφέθηκε ελεύθερος. Και γεννάται το ερώτημα. Οι βουλευτές που νομοθετούν και πολλές φορές νομοθετούν αποποινικοποίηση, δεν μπορούν να εννοήσουν, ότι ένας κακούργος πρέπει να μπει στη φυλακή, εκεί να κάτσει και όχι ύστερα από λίγο να κυκλοφορεί ελεύθερος.
Ας συγχωρεθεί στον γράφοντα αν τονίσει, ότι αυτοί οι νόμοι διέπονται από ανθελληνισμό είναι πολύ ελαστικοί και έχουν καταντήσει την Ελλάδα τον ελκυστικότερο προορισμό για τα ρεμάλια όλης της οικουμένης. Όταν όλοι αυτοί οι πορωμένοι εγκληματίες συλλαμβάνονται για ληστείες, κλοπές βιασμούς, σωματεμπορίες, είναι δυνατόν να αποφυλακίζονται τάχιστα και να πιστεύουμε, ότι αυτοί οι κακοποιοί θα τηρήσουν του νόμους;
Και ο τελευταίος απλός Έλληνας, που νιώθει ανασφάλεια και κλειδαμπαρώνεται καθημερινά στο σπίτι του ζητά από την πολιτεία:
«Αυτές οι κακούργες φυσιογνωμίες να δικάζονται αυστηρότατα. Να μη χαρίζεται από την ποινή τους ούτε μια μέρα. Ει δυνατόν να απελαύνονται για να αποφεύγεται ο κορεσμός των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Επίσης οι απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας προτείνουν. Περιορισμός για ένα χρονικό διάστημα στα ξερονήσια, για να καταλάβουν τι εστί εγκλεισμός, αλλά και όταν είναι φυλακισμένοι να υποχρεούται να εργάζονται σε γεωργικές ή άλλες εργασίες και να μην καθεύδουν νυχθημερόν με μόνη τους ενασχόληση να σχεδιάζουν νέες εγκληματικές ενέργειες άμα τη απόφυλακισή τους.
Κύριοι ιθύνοντες, όλου του πολιτικού συστήματος. Κάθε στιγμή αισθανόμαστε ανασφάλεια και σχεδιάζουμε τι μέτρα θα λάβουμε για να προστατεύουμε τη σωματική μας ακεραιότητα και τα περιουσιακά μας υπάρχοντα
Ακούστε τη φωνή μας και λάβετε μέτρα αυστηρά. Έστω και λίαν σκληρά εναντίον αυτής της μάστιγας. Δεν πάει άλλο.
✓Και μ΄ αυτές τις επισημάνσεις ας κλείσουμε και τη σημερινή μας στήλη, ελπίζοντας ότι κάποιους αναγνώστες θα ευχαριστήσει κάποιους θα προβληματίσει, σε κάποιους θα προκαλέσει ενδιαφέρον.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

