Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ

Γράφει ο Ηλίας Σπυρόπουλος
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

 

✓ Καθημερινά στο χώρο της πολιτικής, της ειδησεογραφίας παρουσιάζονται πολλά ενδιαφέροντα προς σχολιασμό. Επειδή δεν είναι δυνατόν η στήλη να καλύψει όλο αυτό το φάσμα, θα επικεντρωθεί σε ορισμένα που πρέπει να προηγηθούν και έπεται η συνέχεια.

✓ Και πάλι η στήλη όπως το κάνει συνεχώς θα επανέλθει στο φλέγον θέμα του δημογραφικού, το οποίο θεωρεί ύψιστο θέμα της επικαιρότητας και δεν είναι έμμονη ιδέα του γράφοντα αλλά απασχολεί και κάθε υγιώς σκεπτόμενο Έλληνα. Άκουσον! Άκουσον! Σημειώστε τον αριθμό 2151. Δημοσιευθείσα στατιστική μας κάνει γνωστό: «Αν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό του -1,5% η μείωση των γεννήσεων και με ρυθμό +1,4% ο ρυθμός της αυξήσεως των θανάτων όπως αυτά ισχύουν σήμερα, τότε το  έτος 2181 θα γεννηθεί ο τελευταίος Έλληνας και 100 χρόνια αργότερα το έθνος θα πάψει να υπάρχει.
Αυτά καταγράφει το ινστιτούτο (European – House – Ambrosetti), που εδρεύει στην Ιταλία για την Ελληνική πραγματικότητα  στο δημογραφικό τομέα.
Τα ίδια και χειρότερα καταγράφει και για την Ιταλία, τη χώρα με το χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας στην Ευρώπη.  Και οι υπολογισμοί αυτοί δεν είναι μόνο του Ιταλικού Ινστιτούτου, αλλά συμβαδίζουν με παρόμοιες επιστημονικές μελέτες που εκφράζονται κατά διαστήματα και οι οποίες περιγράφουν το μέλλον ζοφερό.
Και όλες αυτές οι διαπιστώσεις αντί να προκαλούν διαρκή εγρήγορση σε όλους μας και ιδιαίτερα στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας που κρατά στα χέρια του την τύχη αυτού του τόπου όλοι καθεύδωμεν.
«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Καμιά ανησυχία. Αντί να κηρυχθεί πανστρατιά μέτρων για την αντιμετώπιση αυτού του ακραίου φαινομένου που πλήττει τον τόπο. Κάποια μάλιστα ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να γνωρίζουμε τις μελλοντικές εξελίξεις, του αύριο για την πατρίδα μας, για την Ευρώπη για τον κόσμο ολόκληρο. Ίσως αλλάξουν οι συνθήκες. Θα συμφωνήσουμε σ’ αυτό. Όταν όμως βλέπεις που τα γεγονότα μας οδηγούν, που μας πάνε, δεν κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια.
Παίρνεις αποφάσεις και ανακόπτεις αυτή την κατηφόρα πριν είναι αργά.
Για μας βέβαια δεν είναι αυτό το πρωτεύον θέμα των ημερών μας, αλλά οι γάμοι των ΛΟΑΤΚΙ. Αφού όμως αυτό το επιλύσουμε αισίως και βάλαμε τη χώρα στο δρόμο του πολιτισμού και της προόδου, ας μας απασχολήσει και το δευτερεύον τούτο θέμα για να σώσουμε τούτον τον τόπο ώστε να πορεύεται όπως και τώρα στο βάθος του αέναου χρόνου.
Διότι διαφορετικότητα μαζί με όλα θα χαθούν και οι νομιμοποιημένοι πλέον ΛΟΑΤΚΙ.
Όσοι πονάμε αυτόν τον τόπο αυτό επιζητούμε. Το ακούτε κ. ιθύνοντες που εξακολουθείτε να παίζετε σε ουδέτερα γήπεδα;

✓ Πριν λίγες ημέρες με σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πέρασε το νομοσχέδιο για τους νέους Ποινικούς Κώδικες.
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το νέο αυστηρό κώδικα θα γεμίσουν οι φυλακές, δεν θα χτυπηθεί η εγκληματικότητα κλπ. Η κυβέρνηση απάντησε ότι ο ποινικός κώδικας που ψήφισε η αντιπολίτευση όταν ήταν κυβέρνηση, λίγο πριν τις εκλογές του 2019 ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των εγκληματιών.
Αυτά και άλλα ειπώθηκαν  σ’ αυτή την αντιπαράθεση, που τον πολίτη τον άφησε αδιάφορο.
Η στήλη θα μεταφέρει γι’ αυτό το θέμα αυτό που ζητάει η κοινή γνώμη, αυτό που ζητάει η καθημερινότητα.
Και η κοινή γνώμη, δηλαδή οι πολίτες τούτου του τόπου, είναι υπέρ του νέου Ποινικού κώδικα, τον οποίον θεωρεί και πάλι επιεική και είναι σφόδρα αντίθετη με τις θέσεις της αντιπολίτευσης. Η εγκληματικότητα κ.κ. του πολιτικού συστήματος έχει φτάσει στο ζενίθ.
Κάθε μέρα ακούμε για εγκλήματα, βιασμούς, διαρρήξεις, γυναικοκτονίες παιδική και ομαδική βία, σεξουαλική βία και τόσα άλλα.
Και θα επαναλάβει ο γράφων ότι φτάσαμε στο σημείο όταν σουρουπώνει να φοβόμαστε να εξέλθουμε της οικίας μας και οδηγούμαστε στο να προμηθευτούμε όπλα και να βγάλουμε άδεια οπλοφορίας.
Μέχρι τούδε οι ποινές που επιβάλλονταν στους αναρχικούς – εγκληματίες ήταν γι’ αυτούς χαϊδέματα. Ο λαός κ. πολιτικοί όλου του φάσματος και εν προκειμένω κύριοι της αντιπολίτευσης ζητά για τους εγκληματίες αυστηρές και σκληρές ποινές.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα με ρεαλισμό.
Το δημοκρατικό μας πολίτευμα ζητά προστασία. Και αν δεν επαρκούν οι φυλακές υπάρχουν και άλλες λύσεις. Μόνο έτσι θα αναχαιτιστεί η ξέφρενη εγκληματικότητα.
Οι πολίτες ζητούν προστασία, αφήστε της κοκορομαχίες και τις αερολογίες για δήθεν παραβιάσεις δημοκρατικών κατακτήσεων – δικαιωμάτων κλπ. Κύριοι ιθύνοντες. Σκληρά – σκληρά – σκληρά μέτρα. Αυτά μόνο θα αποδώσουν και θα χτυπήσουν τη γάγγραινα αυτή που έχει ενσκύψει τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας.

✓ Φοιτητής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ποια είναι η γνώμη του για ιδιωτικά Πανεπιστήμια έδωσε την εξής απάντηση.
Για να πετύχω εγώ στη σχολή που φοιτώ έπρεπε να συγκεντρώσω βαθμούς μαθημάτων από 17 ως 19. Για να καταφέρω αυτό και κουράστηκα πολύ διαβάζοντας νυχθημερόν, αλλά και ο πατέρας μου στέρησε πολλά από τον εαυτό  του και την οικογένειά μας, για φροντιστήρια, ιδιαίτερα κατ’ οίκον κλπ.
Δεν είμαι κατά των σπουδών σε άλλα παιδιά που δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τόσο υψηλή βαθμολογία και απέτυχαν.
Με την εγγραφή τους όμως στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έστω και με κάποια βάση που θα συγκεντρώσουν και όταν τελειώσουν και πάρουν πτυχίο, δεν ξέρουμε τι θα ισχύει στις νέες σχολές, όταν θα διεκδικήσουμε κάποια θέση θα κριθούμε επί ίσοις όροις.
Είναι όμως αυτό το σωστό; Η δική μου προσπάθεια εξισούται με αυτού, που θα εγγραφεί και θα τελειώσει το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο.
Τουλάχιστον ας πριμοδοτούμαστε με κάποια μόρια εμείς των δημοσίων πανεπιστημίων.
Αυτά είπε ο φοιτητής. Όμως αυτός ο προβληματισμός του δεν στερείται και κάποιων σωστών κριτηρίων. Είναι και αυτό ένα από τα πολλά που θα προκύψουν από τη λειτουργία των νέων αυτών σχολών.
Γι’ αυτό οι αρμόδιοι που θα νομοθετήσουν πρέπει να προσέξουν και την παραμικρή λεπτομέρεια πριν τεθούν αυτές σε λειτουργία.
Γιατί μετά θα τρέχουν και δε θα φτάνουν. Και πριν κλείσει ετούτη η επισήμανση, η στήλη θα υποβάλλει και πάλι και για πολλοστή φορά την ερώτηση και από κανέναν δεν πήρε απάντηση.
Οι χιλιάδες – χιλιάδων πτυχιούχοι που θα προστεθούν στους σημερινούς πού θα απορροφηθούν; Πού θα φάνε ψωμί;

✓ Κλείνοντας θα υποσχεθούμε, ότι η επόμενη στήλη θα καλύψει και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που σήμερα δεν κάλυψε και απασχολούν την καθημερινότητα.

    

 

randomness