Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

“ΞΕΝΙΑ” Λουτρών Υπάτης

Κάποιος καλός αέρας μας έφερε από την σελίδα “ο μικρο – οικονομικός” των “ΝΕΩΝ” μια είδηση για την αναπαλαίωση του “ΞΕΝΙΑ” Άρτας μέσω ΕΣΠΑ, μετά από πρόταση του Δήμου Αρταίων.

Εμείς αναδημοσιεύουμε την είδηση μήπως και κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του Δήμου Λαμιέων και άλλων αρμοδίων, για το εγκαταλελειμμένο από τον ΕΟΤ Ξενοδοχείο “ΞΕΝΙΑ”, και όχι μόνο, των Λουτρών Υπάτης.

Η αξιοποίησή του με ανάλογη πρόταση (όχι δεσμευτικά ίδια), θα ήταν ένα βήμα βελτίωσης του περιβάλλοντος και της εικόνας των Λουτρών Υπάτης.


Ο “Άνεμος”


Νέα εποχή για το παλαιό Ξενία Άρτας

 

«Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη σχεδόν 12 εκατ. ευρώ και το έργο θα συμπεριλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με τη χρήση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας.

Την απόφαση που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γεώργιος Ζερβός αναφέρεται ότι η πράξη «Αξιοποίηση του πολιτιστικού κτηρίου Ξενία Άρτας και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Κάστρου» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)».

Η πρόταση του Δήμου Αρταίων αφορά την αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία Άρτας ως ένα πρότυπο-καινοτόμο κέντρο πολιτισμού με χρήση δημοτικής βιβλιοθήκης, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και τεχνολογίας, δημοτικού ωδείου και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και καφετέρια-εστιατόριο όπως λειτουργούσε και στο παλιό ξενοδοχείο».

 

 

    

 

Απόψεις

 01/12/2023ο Κίσιγκερ απέθανεΞεβρόμισεν ο τόποςΕιρήνης Νόμπελ κέρδισεΠου σκότωνε ανθρώπους.02/12Με επιστολική την ψήφοΔεν  χορταίνει η κοιλιάΛύστε της τιμής το...
randomness