Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ακαδημίες: Η Κηφισιά του Βαζέχα “βραχυκύκλωσε” τον Παναθηναϊκό

Στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς έγινε η πρώτη έκπληξη της σεζόν στο πρωτάθλημα Κ19. Οι γηπεδούχοι, με τον legend του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα στον πάγκο τους, κράτησαν στο 0-0 τους «πράσινους», μία ημέρα νωρίτερα από τον θρίαμβο της πρώτης ομάδας. Μπορεί ο Πολωνός να ήταν εξπέρ στο σκοράρισμα, αλλά φαίνεται πως προπονητικά έχει τον τρόπο να κρατάει τους αντιπάλους μακριά από το γκολ! Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει την καλύτερη επίθεση του περσινού πρωταθλήματος με 78 γκολ, σκοράροντας σε όλους τους αγώνες της Κ19 επί ένα ημερολογιακό έτος. Ήταν 14 Σεπεμβρίου 2024 όταν έχασε 3-0 από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στο τελευταίο ματς που έμεινε «άσφαιρος».

 

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, ο πίνακας των σκόρερ και η βαθμολογία στην Super League Κ19 εδώ

 

Η εμφάνιση των «πράσινων» ήταν απογοητευτική, αν αναλογιστεί κανείς ότι για πρώτη φορά στα χρονικά η ομάδα Νέων του συλλόγου παρατάχθηκε με 10 επαγγελματίες στο αρχικό σχήμα, απέναντι στη νεοφώτιστη Κηφισιά με μόνο ένα συμβόλαιο, του στόπερ Φαϊτάκη. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Είναι το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν φάσεις, ούτε καν όταν οι αντίπαλοί τους έμειναν από πολύ νωρίς (58΄) με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του γκολκίπερ Ιπποκράτη Τρούμπα. Αμυντικό τείχος; Μπορεί. Η ουσία είναι ότι ο Ζυγούρας και ο Τζώρτσος στο δεξί και το αριστερό άκρο και οι δύο στόπερ Φαϊτάκης, Μαρίτσας κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες, ο Πανούτσος στο κέντρο ήταν πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ο αρχηγός Ζαχαριάδης πρόσθεσε δύναμη και πάθος και γενικά όλα τα παιδιά του Βαζέχα υπερέβαλαν εαυτούς. Απέναντί τους, ο Μαρκεζίνης κάλυψε πολλά χιλιόμετρα στο κέντρο, ο Ιωάννου είχε κάποιες καλές στιγμές, ενώ βαρόμετρο της ομάδας αποδεικνύεται ο Ρόνι Ζέκα. Μόλις μπήκε στο 70΄ στο ματς, αφού ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε, άλλαξε όλη η εικόνα της ομάδας. Γενικά ήταν ένα πολύ «στραβό» αποτέλεσμα για την ομάδα του Δημήτρη Κοροπούλη, καθώς ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Κορωπί.

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν υπό το βλέμμα του διευθυντή εθνικών ομάδων, Δημήτρη Παπαδόπουλου ενώ στο Ζηρίνειο είδαμε αρκετούς εκπροσώπους ποδοσφαιριστων, μεταξύ των ο Παύλος Τοπίδης, ο Γιάννης Καβουριάδης και ο Λεωνίδας Καλομοίρης.

* Η πρεμιέρα της Κ17 του Παναθηναϊκού ήταν αντιδιαμετρικά διαφορετική. Άνετο 4-0 επί της Κηφισιάς στο γήπεδο των Τραχώνων με highlight το γκολ που σημείωσε ο τερματοφύλακας Γείτονας από την περιοχή του, με τη μπάλα να περνά πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ (θύμισε το γκολ που είχε δεχτεί ο Στρακόσα σε ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ). Ιπποτικά ο Παναγιώτης Φώτης άφησε τη μπάλα να κυλήσει στα δίχτυα, παρότι θα μπορούσε ο ίδιος -πρώτος σκόρερ με την Ατρόμητο στην περσινή Κ15- να πετύχει το πρώτο του γκολ στα πράσινα. Ο Ζαχαρίας Πετούσης που αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ ήταν «όλα τα λεφτά» για τον ΠΑΟ που έχει εξαιρετική Κ17 με παίκτες όπως ο Κουμουκέλης, ο Γείτονας, ο Σέμος, ο Τσίγκας και ο Φώτης

 

Οι τρεις «σωματοφύλακες» καθάρισαν για τον Ολυμπιακό

 

Τρεις παίκτες της enfant gate της γενιάς του 2007 απέκτησε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός. Αυτοί ήταν και οι τρεις σκόρε στο 3-0 επί του Παναιτωλικού: ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ο Έρικ Χάμζα κι ο Πέτρος Κολοκοτρώνης έλυσαν το «γρίφο» στο β΄ ημίχρονο κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον το μυαλό τους στην πρεμιέρα του Youth League, με αντίπαλο την Πάφο στο Ρέντη, την προσεχή Τετάρτη (17/9, 13:30). Στο ματς με τις Σέρρες καταλυτική ήταν η παρουσία του Χρήστου Φίλη στο χώρο του κέντρου. Η αγωνιστική άνοδος του υψηλόσωμου χαφ είναι σημαντική για τον Γιώργο Σίμο, τόσο όσον αφορά τις εγχώριες υποχρεώσεις όσο και το Youth League.

 

 

Εκτός έδρας νίκες για τους «Δικέφαλους»

Στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο β΄ ημίχρονο και έφυγε με νίκη 3-1 επί του αξιόμαχου ΟΦΗ. Ανάμεσα στους σκόρερ ήταν και ο Σούβλατζης (2009), πολύ καλά πήγε ο Αντώνης Αρετής με δύο ασίστ στο ντεμπούτο του στην Κ19, ενώ θετική παρουσία είχε ο αριστερός στόπερ Αυγητίδης.

* Στη Λειβαδιά η ΑΕΚ πέτυχε το «2 στα 2» επικρατώντας 2-0 του ουραγού Λεβαδειακού. Κορυφαίοι ο στόπερ Ψυρόπουλος και ο φορ Καραργυρης που έφτασε τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα. «Σεφτέ» έκανε και ο Νικ Ζουριδάκης, πρώτος σκόρερ της περσινής Κ18 στο αντρικό πρωτάθλημα (ως Αθηναϊκός). Κατέβηκε από την πρώτη ομάδα και έπαιξε 70 λεπτά ο Χριστόφορος Κολιμάτσης, προκειμένου να έχει αγωνιστικό ρυθμό καθώς βρίσκεται στις επιλογές του Νίκολιτς ως «μικρός» για την πρεμιέρα του κυπέλλου με το Αιγάλεω (17/9). Παρόντες στο δημοτικό γήπεδο του Ζαγαρά ήταν και οι επικεφαλής της «κιτρινόμαυρης» Ακαδημίας, Γιώργος Γεωργιάδης, Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Γενικά η νέα προσπάθεια της ΑΕΚ ξεκινάει με θετικούς οιωνούς, καθώς η Κ17 ξεπέρασε άνετα 5-0 το εμπόδιο του Λεβαδειακού στα Σπάτα. Μάλιστα τα σκορ ήταν 4-0 πριν ακόμα συμπληρωθεί το ημίωρο για την ομάδα του Περικλή Παπαπαναγή, πρωτοεμφανιζόμενου σε ρόλο head coach στη Super League.

 

«2 στα 2» ο Άρης με διπλό στο Περιστέρι

Για ακόμα μία χρονιά, ο Άρης καταφέρνει να παρουσιάσει αξιόμαχη ομάδα και πολλούς ενδιαφέροντες παίκτες στην Κ19. Είναι κρίμα που η ΠΑΕ είναι μακράν η χειρότερη στην Ελλάδα όσον αφορά την αξιοποίησή τους...
Οι «κίτρινοι» πέρασαν από το Περιστέρι με νίκη 1-0 επί του Ατρόμητου σε ένα μέτριο ματς. Δίκαια κέρδισε ο Άρης, καθώς έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι παίκτες-κλειδιά για τον Ατρόμητο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Από Άρη ο Ιντρίζι που μπήκε αλλαγή από πολύ νωρίς ήταν εξαιρετικός από αριστερά, ο πανύψηλος στόπερ Κάμτσης κερδίζει συνεχώς πόντους, ο Δουπάτσης παραμένει σταθερή αξία στα δεξιά, ο Χαρούπας επέστρεψε στα γνωστά του, υψηλά, επίπεδα. Η είδηση όμως είναι η επιστροφή του Αλέκου Καραμανλή που θα συμβάλει καθοριστικά στη γραμμή κρούσης. Άριστες εντυπώσεις άφησε και ο Σαράφης Παπασαραφιανός, πρώτος σκόρερ της περσινής Κ17, που ήταν ο μικρότερος (2009) παλίκτης του γηπέδου. Γενικά υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες τους οποίους εκπαιδεύουν με συνέπεια ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος και ο συνεργάτης του Δημήτρης Μυλωνάς. Δυο νέοι προπονητές που αφουγκράζονται τις σύγχρονες τάσεις του ποδοσφαίρου.

Από τον Ατρόμητο ξεχώρισε ο Τσαγδής (2008) σε ρόλο στόπερ σε αυτό το ματς που διεξήχθη υπό αφόρητη ζέστη.

 

* Φαναστικό ματς, το καλύτερο της αγωνιστική για την Κ19 έγινε στο Αγρίνιο, με τον Βόλο να έχει προβάδισμα δύο τερμάτων μέχρι το 77΄, τον Παναιτωλικό να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο από το 30΄ (αποβολή Χότζα), αλλά να ισοφαρίζει 2-2 στις καθυστερήσεις. Μεγάλη μορφή για τους φιλοξενούμενους ο Διαμαντής Λεγκίσι, ο Πειραιώτης winger που σίγουρα θα πάρει την ευκαιρία του με την πρώτη ομάδα στο κύπελλο. Είναι παίκτης που έχουμε εντοπίσει εδώ και καιρό, τον πιστεύουν πολύ στο Βόλο. Επίσης, πολύ καλά πήγαν οι Τσερεβελάκης, Μπακαλίδης, ενώ από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Ασημακούλας, Γιωτόπουλος, Γκορόγιας.

* Στην Τρίπολη ο Αστέρας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, 1-0 επί της ΑΕΛ. Ξανά με φρεσκάδα και με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, τα παιδιά του Άγγελου Χατζόπουλου απέδωσαν εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο με Τηλαβερίδη και Κολοσκόπη σε εξαιρετική κατάσταση. Η ΑΕΛ απείλησε άμεσα με ισοφάριση και κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Μπιρσίμης, αλλά απέκρουσε ο Κριαράς βάζοντας τη σφραγίδα του σ΄αυτή τη νίκη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σαββατοκύριακο έκανε ντεμπούτο και η Κ17 του Αστέρα που έχει την πολυτέλεια να βρίσκεται στον πάγκο της ο Στάικος Βεργέτης. Εναντίον της ΑΕΛ το αποτέλεσμα ήταν «λευκή» ισοπαλία. Σίγουρα θα εξελιχθούν παιδιά, η διαδικασία προχωράει και μην ξεχνάμε ότι οι καλύτεροι γεννηθέντες του 2009 βρίσκονται ήδη στην Κ19

 

Ας δούμε τους κορυφαίους 11 της 3ης αγωνιστικής στη Super League Κ19 όπως προέκυψε μετά από επικοινωνία με τους προπονητές ή διευθυντές των συλλόγων:

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness