Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανησυχούν οι γιατροί για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αγία Πετρούπολη

Οι γιατροί στην Αγία Πετρούπολη παρακολουθούν με ανησυχία τους φιλάθλους να φτάνουν για τον αυριανό (2/07) προημιτελικό, ανάμεσα σε Ισπανία και Ελβετία.

Η δεύτερη πόλη της Ρωσίας, η οποία ανέφερε περισσότερους από 100 θανάτους την ημέρα αυτή την εβδομάδα, φιλοξενεί τον έβδομο αγώνα του Euro 2020. Έχουν επιβληθεί ορισμένοι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου του ορίου 50% στην χωρητικότητα του γηπέδου και μια απαίτηση οι οπαδοί να φορούν μάσκες. 

Θα πρέπει επίσης τα εστιατόρια να παραμένουν κλειστά μεταξύ 2 π.μ. και 6 μ.μ. και υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να παρακολουθήσουν δημόσιες εκδηλώσεις. Ωστόσο, τα κρούσματα  κορονοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται γρήγορα.

«Ως γιατρός, φυσικά, είμαι αντίθετος στη διοργάνωση οποιονδήποτε μαζικών εκδηλώσεων», δήλωσε ο Αλεξέι  Ντμιτρίεφ που εργάζεται στο νοσοκομείο Mariinskaya. «Φυσικά αναμένουμε αύξηση των ασθενών μετά τη διεξαγωγή τέτοιων μαζικών γεγονότων», είπε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα ότι η «ανάμιξη»  φιλάθλων στις πόλεις υποδοχής του Euro 2020, τα ταξίδια και η χαλάρωση των κοινωνικών περιορισμών έχει αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ευρώπη κατά 10%.

Ο Ελβετός υπουργός υγείας Αλέν Μπερσέτ προειδοποίησε τους φιλάθλους ότι θα ήταν ανόητο να ταξιδέψουν στη Ρωσία χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Περισσότεροι από 1.000 Ελβετοί οπαδοί αναμένεται να ταξιδέψουν στην Αγία Πετρούπολη για το παιχνίδι της Παρασκευής.

Μέρος του προβλήματος που επηρεάζει την κατάσταση στην Αγία Πετρούπολη είναι το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού της Ρωσίας.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων