Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φιούρι: «Είμαι ο κορυφαίος»...

Ο Τάϊσον Φιούρι, διατήρησε τη ζώνη του (σ.σ. WBC βαρέων βαρών), επικρατώντας του Ντεοντάϊ Ουάϊλντερ για δεύτερη διαδοχική φορά. Ο Βρετανός πυγμάχος επικράτησε του Αμερικανού αντιπάλου του, με νοκ άουτ στον 11ο γύρο του αγώνα, που διεξήχθη στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας.

    Ο 33χρονος Φιούρι, παραμένει αήττητος σε 32 αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της ισοπαλίας με τον Ουάϊλντερ, τον Δεκέμβριο του 2018, τον οποίο νίκησε και τον Φεβρουάριο του 2020. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κορυφαίος πυγμάχος, έπεσε δύο φορές στο έδαφος, όμως σηκώθηκε, συνέχισε τον αγώνα και έφθασε σε μία σημαντική νίκη.

    «Είμαι ο μεγαλύτερος μαχητής της εποχής μου», είπε μετά τον αγώνα ο Φιούρι και πρόσθεσε: «Ηταν ένας αμφίρροπος αγώνας. Αλλά ακόμη και όταν οι αγώνες φαίνεται πως τελειώνουν, πάντα κρατώ τον λόγο μου. Ποτέ δεν τα παράτησα. Προπονήθηκα σκληρά, έδωσα τα πάντα και νίκησα. Ελπίζω να είναι καλά. Πραγματικά τον δυσκόλεψα απόψε. Ποτέ δεν είπα «τελείωσε», σκέφθηκα «εντάξει, μια καλή γροθιά, αλλά θα σε πάρω πίσω σε ένα λεπτό». Και το έκανα. Με έριξε κάτω, αλλά έτσι είναι πυγμαχία. Και αυτή είναι και η ζωή, δεν έχει σημασία πόσες φορές γκρεμίζεσαι, όλα είναι να σηκώνεσαι. Αγωνισθήκαμε σαν δύο πολεμιστές. Πήγα να του σφίξω το χέρι για να του πω μπράβο και μου απάντησε όχι, δεν σε σέβομαι. Ημουν πάντα ένας από εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν μπορείς να πολεμήσεις ενάντια στους πρωταθλητές του παρελθόντος. Επομένως, ποτέ δεν υποτιμώ κανέναν από αυτούς. Μπορώ να νικήσω μόνο τους ανθρώπους της εποχής μου. Και το κάνω όλη μου την ζωή. Δεν μου αρέσει να αντιπαραθέτω τον εαυτό μου με μαχητές από το παρελθόν γιατί είναι μια φαντασίωση, όχι πραγματικότητα. Ας πούμε ότι είμαι ο καλύτερος μαχητής της εποχής μου».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ