Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι «χαμηλές πτήσεις» του πρώτου εξαμήνου για τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Έξι μήνες στο τιμόνι του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε αισίως ο Ρουμάνος προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου και είναι χαρακτηριστικό πως στο εξάμηνο αυτό ο πολυνίκης τεχνικός των προηγούμενων χρόνων με τον ΠΑΟΚ, διανύει μία περίοδο μεταξύ "φθοράς και αφθαρσίας" λειτουργώντας σε χαμηλούς ρυθμούς αναφορικά με την πορεία της ομάδας του.
Ο ξένος τεχνικός πού στην προηγούμενη θητεία του με τον ΠΑΟΚ συγκέντρωνε 2,30 βαθμούς ανά παιχνίδι, τώρα συγκεντρώνει αισίως μόλις 1,85 που φυσικά είναι πίσω από την συγκομιδή των προηγούμενων τεχνικών της ομάδας όπως του Πάμπλο Γκαρσία (1,86), Αμπέλ Φερέιρα (1, 91), Στανόγεβιτς (2), Βλάνταν Ίβιτς (1,92).
Η φετινή επίδοση του ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου στο "τιμόνι" είναι καλύτερη μόνο από αυτήν του Ιγκόρ Τούντορ που με 1,51 βαθμούς στο διάστημα Ιουλίου 15- Μαρτίου 16, είχε ο ασπρόμαυρος Δικέφαλος τα περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα.
Ο κυπελλούχος Ελλάδας με την παρουσία του Ρουμάνου προπονητή στα 27 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων, συγκέντρωσε 50 βαθμούς έχοντας 15 παρουσίες στο Ελληνικό πρωτάθλημα, 10 στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δύο στο κύπελλο.
Στα 27 αυτά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει 15 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες, εκ των οποίων οι 4 στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Με τους 1,85 βαθμούς στα ως τώρα παιχνίδια -που βελτιώθηκαν βέβαια το τελευταίο διάστημα του Δεκεμβρίου-, απ' όταν έφτασε στο τέλος του προηγούμενου μήνα στους 1,59 ανά αγώνα, ασφαλώς δεν έχει την καλύτερή του επίδοση αλλά ούτε και τη χειρότερη ο Ρουμάνος προπονητής.
Η καλύτερη σεζόν που είχε ήταν η προηγούμενη διετία του στον ΠΑΟΚ όταν συγκέντρωνε ανά παιχνίδι, όπως είπαμε 2,30 βαθμούς. Πολύ καλή ήταν και η θητεία του στα αμέσως επόμενα χρόνια με την Σαουδαραβική Χιλάλ όπου μάζευε 2,13 βαθμούς ανά αγώνα.
Παρόμοια με την φετινή σεζόν ήταν και η αφετηρία του στους προπονητικούς πάγκους, η εναρκτήρια περίοδος του, την σεζόν 2006-2007 όταν συγκέντρωνε 1,88 βαθμούς από το τιμόνι της Ραπίντ Βουκουρεστίου.
Πιο κάτω όμως από το 1,85 το σημερινό έχει να επιδείξει με την Ραπίντ στη δεύτερη θητεία του σε αυτήν λίγα χρόνια μετέπειτα, με 1,79 με την Πετρολούλ με 1,71 με την Μπρασόφ την περίοδο 2007-0 8 με 1,53 με την αραβική Ελ Τζάις με 1,49 με την SKODA Ξάνθη στην περίοδο 16-17 με 1,39 και με την Εθνική Ρουμανίας με 1,38.
Σαφώς και στόχος του Λουτσέσκου είναι να ανεβάσει το μέσο όρο συγκομιδής βαθμών με τον ΠΑΟΚ, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και τα δικά του ποσοστά, να διεκδικήσει φέτος την πρόκριση στη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας και του Conference League και να οδηγήσει και πάλι στους ασφαλείς ευρωπαϊκούς "λιμένες" τον ασπρόμαυρο Δικέφαλο που ως κυπελλούχος Ελλάδας θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα, έχει όμως πολύ δρόμο μπροστά του καθώς το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν έχει πολλές στροφές, αρκετές παγίδες, που πρέπει να αποφύγει ο πολυνίκης προπονητής του ΠΑΟΚ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness