Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

TOKYO 2020 Η 14χρονή αθλήτρια του σκέιτμπορντ θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες : Λίλι Στεπχάσιους, μία έφηβη στο Τόκιο

Όταν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ανακοίνωσε ότι το σκέϊτμπορντ θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (23/7-8/8), η Γερμανίδα, Λίλι Στεπχάσιους, ήταν μόλις οκτώ ετών και ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα πήγαινε στην Ιαπωνία για το Ολυμπιακό... ντεμπούτο του αθλήματος της.


    Σήμερα, η νεαρή τρις πρωταθλήτρια Γερμανίας, είναι 14 ετών και αποτελεί το νεότερο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας, που θα εκπροσωπήσει την χώρα στην κορυφαία αθλητική συνάντηση του πλανήτη.
 

    «Αυτή η κοινότητα πρόκειται να γίνει ακόμη μεγαλύτερη, οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν πόσο όμορφο είναι αυτό το άθλημα», δηλώνει με περίσσια σιγουριά η μικρή Λίλι και προσθέτει: «Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι οι skateboarders είναι μια μεγάλη οικογένεια και δεν πρέπει να μπαίνουν σε ανταγωνισμό. Αλλά δεν νομίζω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έβλαψαν αυτήν την μεγάλη οικογένεια. Σε κάθε προκριματικό, ήμασταν μια μεγάλη οικογένεια, για να χαρούμε ο ένας για τον άλλον».

 
    Η Στεπχάσιους προπονείται με τον πατέρα της, Ολιβερ και τον προπονητή, Γιούργκεν Χόρβαρθ, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, μετά το σχολείο. Η Λίλι άρχισε να ασχολείται με το σκέϊτμπορντ από την ηλικία των τριών ετών και όπως κάθε πατέρας, έτσι και ο δικός της, ανησυχεί κάθε φορά που... πέφτει.

    «Κάθε φορά, λέει ότι μπορεί ακόμα καλύτερα», λέει γελώντας ο Ολιβερ Στεπχάσιους, ο οποίος είναι πάντα εκεί για να επικοινωνήσει μαζί της και να την βοηθήσει να ξεπεράσει την πτώση.


    Οσον αφορά στον στόχο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η νεαρή πρωταθλήτρια, αντιμετωπίζει την συμμετοχή της χωρίς πίεση και αφού εκφράζει την ελπίδα για μία θέση στην πρώτη δεκάδα, αναγνωρίζει την ανωτερότητα της Μισούγκου Οκαμότο από την Ιαπωνία: «Είναι η καλύτερη και νομίζω ότι θα νικήσει».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness