Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τσέφεριν για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια: «Μπορεί να μην συμμετάσχουμε»

Με αποχή των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αν η FIFA προχωρήσει με το πλάνο διεξαγωγής του Μουντιάλ ανά διετία, απειλεί πλέον ευθέως η UEFA. «Μπορεί να αποφασίσουμε να μην συμμετάσχουμε», δηλώνει χαρακτηριστικά στους "Times" ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν. «Απ΄όσο ξέρω, και οι Νοτιοαμερικανοί έχουν την ίδια άποψη. Οπότε... καλή τύχη με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σαν κι αυτό», τονίζει μεταξύ άλλων ο Σλοβένος παράγοντας, που δηλώνει βέβαιος ότι το σχέδιο δεν θα προχωρήσει «... καθώς είναι αντίθετο με τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου».

«Το να παίζεις κάθε χρόνο ένα τουρνουά διάρκειας ενός μήνα, είναι σαν να σκοτώνεις τους παίκτες. Αν (σ.σ. το Μουντιάλ) γίνεται κάθε δύο χρόνια, θα συγκρούεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών και με το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου. Η αξία του είναι ακριβώς το ότι διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και περιμένεις για αυτό, όπως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν βλέπω τις ομοσπονδίες μας να το υποστηρίζουν», είπε ακόμη ο Τσέφεριμν και κατέληξε: «Ελπίζω να έρθουν (σ.σ. οι άνθρωποι της FIFA) στα σύγκαλά τους, γιατί δεν βλέπω μία σωστή προσέγγιση, πήγαν και μίλησαν σε όλους εκτός από τις συνομοσπονδίες. Δεν ήρθαν, δεν τηλεφώνησαν, δεν έστειλαν κάποιο γράμμα ή κάτι. Το διάβασα στα ΜΜΕ».

Ο πρόεδρος της UEFA ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη διεξαγωγής του EURO ανά διετία, παρά το οικονομικό όφελος που πιθανόν θα συνεπαγόταν για την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ