Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τζόρτζεβιτς: «Πρέπει να δω το βίντεο»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς... ίσως να μην έχει καταλάβει ακόμη πως έχασε αυτό το παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό η ομάδα του Φενέρμπαχτσέ, μέσα στο ΟΑΚΑ, αφού οι Τούρκοι ήταν στο +4, 38 δεύτερα πριν τη λήξη. «Δεν μπορώ να πω πως νιώθω μέχρι να δω στο βίντεο τι ακριβώς έγινε» δήλωσε ο Σέρβος προπονητής στην επιστροφή του στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Πάντως, ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε και... πίκρα, όπως φαίνεται από την εξής δήλωσή του: «Θέλω πάντα να υπάρχει “ fair play”. Δεν νομίζω πως τηρήθηκε απέναντί μας το “ fair play” σε όλο το ματς». 

Αναλυτικά, ο τεχνικός της ομάδας της Κωνσταντινούπολης, Σάσα Τζόρτζεβιτς δήλωσε: 

«Συγχαρητήρια στην ομάδα που νίκησε. Ήταν ένα καλό και σκληρό παιχνίδι, όπως το περιμέναμε. Είχαμε τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος και πήραμε σωστές αποφάσεις. Όμως, μας πίεσαν μέχρι το τέλος. Δεν μπορώ να πω πως νιώθω μέχρι να δω στο βίντεο τι ακριβώς έγινε, ως προπονητής της ομάδας που έχασε. Δεν ξέρω τι να πω ακριβώς. Σκέφτομαι ανάμεικτα πράγματα. Δεν θέλω να πω κάτι που θα είναι λάθος προς τους αθλητές και την ομάδα που κέρδισε. Θέλω πάντα να υπάρχει “ fair play”. Δεν νομίζω πως τηρήθηκε απέναντί μας το “ fair play” σε όλο το ματς. Έτσι είναι το μπάσκετ. Πρέπει να ζήσουμε με τα αντιαθλητικά φάουλ ή με ένα αντιαθλητικό φάουλ με 2,9'' να μένουν. Θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει διαφορετικά το ματς. Δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις στο τέλος, το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει πάει αλλιώς. Έτσι είναι το μπάσκετ».

Για το τελευταίο λεπτό του αγώνα, όταν οι Γκούντουριτς και Μπούκερ υπέπεσαν σε αντιαθλητικά φάουλ: «Ξέρω τι έγινε, αλλά πρέπει να δω το βίντεο για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να επιβεβαιωθώ. Σίγουρα, δεν θέλαμε να τελειώσουμε έτσι το ματς, έπρεπε να το κλείσουμε διαφορετικά. Η εμπειρία σε βοηθάει να παίρνεις σωστές αποφάσεις. Για παράδειγμα, το 5ο φάουλ του Γκούντουριτς έπρεπε να το είχαμε κάνει διαφορετικά. Είναι δύσκολο να το διδάξεις αυτό στους παίκτες. Πρέπει να το καταλαβαίνουν και να το κουβαλούν μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και με την άλεϊ ουπ πάσα του Νάντο στο τελευταίο λεπτό. Έχουμε έμπειρους παίκτες, έπρεπε να χειριστούμε διαφορετικά την αναμέτρηση».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ