Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

World Athletics: Εισαγάγει 2η ευκαιρία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

 Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics) θα εισαγάγει μία «δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης», έναν γύρο ρεπεσάζ, σε ατομικά αγωνίσματα στίβου από 200 μέτρα έως 1500 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα σχετικά.

 Ο γύρος των ρεπεσάζ θα διεξάγεται μετά τον 1ο γύρο και θα δίνει στους αθλητές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς, μια δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση. Αυτός ο γύρος αντικαθιστά το σύστημα, σύμφωνα με το οποίο κάποιοι αθλητές προκρίνονται βάσει της επίδοσής τους, εκτός από εκείνους που προκρίνονται με βάση τη θέση που κατακτούν στον 1ο γύρο. Έτσι, αυτά τα αγωνίσματα θα έχουν πλέον τέσσερις γύρους (1ος γύρος, γύρος ρεπεσάζ, ημιτελικοί και τελικός), ενώ κάθε αθλητές που μετέχει σε αγωνίσματα με γύρο ρεπεσάζ θα έχει τουλάχιστον δύο κούρσες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Τα ρεπεσάζ είναι ήδη μέρος της μορφής άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων όπως η πάλη και το ταεκβοντό.

 Η καθιέρωση ενός γύρου ρεπεσάζ θα ισχύει επίσης για αγώνες με εμπόδια, αλλά δεν θα εφαρμοστεί στα 100μ, που ήδη περιλαμβάνουν προκριματικές σειρές, πριν από τον 1ο γύρο.

 «Στη νέα μορφή των γύρων ρεπεσάζ, οι αθλητές που δεν προκρίνονται λόγω θέσης από τον πρώτο γύρο, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να προκριθούν στους ημιτελικούς συμμετέχοντας σε νέες σειρές» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η World Athletics.
 «Αυτό θα αντικαταστήσει το παλιό σύστημα που αθλητές προκρίνονται με τους ταχύτερους χρόνους, εκτός από τις κορυφαίες θέσεις στις σειρές του πρώτου γύρου».

 Ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε, είπε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από διαβούλευση με αθλητές και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.
 «Πιστεύουμε ότι αυτό θα κάνει την πρόκριση σε αυτές τις διοργανώσεις πιο απλή για τους αθλητές και θα δημιουργήσει προσμονή για τους οπαδούς και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς» είπε ο Κόε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness