Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η διάσκεψη για το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Χριστοδουλίδη - Συνάντηση και με τον Λιβανέζο ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, πριν από την έναρξη της τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η επικείμενη άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις και η συνεργασία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.  

Τριμερής ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου στην Αθήνα

Τριμερής σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Κυπριακής Δημοκρατίας - Λιβάνου, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Οι συζητήσεις εστιάζουν στην ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 και της συνεργασίας του Λιβάνου με την ΕΕ, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Λιβανέζο ομόλογό του

 

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Σάρμπελ Γουάχμπι (Charbel Wehbé), πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας, Κύπρου, Λιβάνου.

https://www.amna.gr/photos/202104/w15-12282824050007.jpg

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις που στηρίζονται σε ιστορικούς δεσμούς και η κοινή βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ