Μάρκους Κόομπ: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι «ένα βήμα προς το μέλλον»
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια ευκαιρία «να λειανθούν χρόνιες διαμάχες, είναι ένα βήμα προς το μέλλον ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να επιτευχθεί η ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή»: έτσι προσεγγίζει τη συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων ο Mάρκους Κόομπ, Χριστιανοδημοκράτης(CDU) βουλευτής και μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Θεωρώ αυτόν τον συμβιβασμό κατά βάσιν καλό. Γνωρίζω ότι δεν συμφωνούν όλοι στην Ελλάδα με το πλαίσιο αυτό, χαιρετίζω όμως αυτήν την συμβιβαστική λύση», προσθέτει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που δόθηκε στο περιθώριο ημερίδας που διοργάνωσε το παράρτημα του, προσκείμενου στο CDU, Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ στην Αθήνα με θέμα «Η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».
«Η Ελλάδα είναι ένας παράγοντας σταθερότητας, ένας αξιόπιστος εταίρος σε μια πολύ ασταθή περιοχή και θα παραμείνει και στο μέλλον. Την χρειαζόμαστε ως σταθεροποιητικό παράγoντα, για αυτό και κάθε στρατηγική αναφορικά στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει οπωσδήποτε να την περιλαμβάνει», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Mάρκους Κόομπ.
Ενώ αναφορικά με τα θέματα της Κύπρου, ο κ. Κόομπ δηλώνει ότι αντιλαμβάνεται «πολύ καλά τις ανησυχίες και τα προβλήματα που έχει η Κύπρος. Θα πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ενωση να πιέσει ώστε να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ