Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Περιοδεία του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Θεσσαλονίκη

Διήμερη περιοδεία στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πραγματοποιεί από αύριο, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς με σταθμό και στη Θεσσαλονίκη όπου θα πάρει μέρος στη διάσκεψη χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Για τη Γερμανία η ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ είναι από χρόνια σταθερή επιδίωξη της εξωτερικής πολιτικής για τη συγκεκριμένη περιοχή. «Για τον καγκελάριο το θέμα αυτό είναι πολύ σημαντικό και η Γερμανία στηρίζει αυτήν τη διαδικασία», εξήγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος στο Βερολίνο ανακοινώνοντας την περιοδεία Σολτς στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Γερμανός καγκελάριος θεωρεί ότι «η ένταξη αυτών των χωρών στην ΕΕ είναι σημαντική όχι μόνον για την ασφάλεια αυτών των χωρών, αλλά του συνόλου της ΕΕ».

Η επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν στο πρόγραμμα.
Ο Όλαφ Σολτς σχεδίαζε την περιοδεία του στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με σταθμούς μεταξύ άλλων σε Βελιγράδι, Πρίστινα, Σκόπια και Σόφια. Συμπεριέλαβε και τη Θεσσαλονίκη, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο του Συμβουλίου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Θα παραστεί στη διάσκεψη της περιφερειακής πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκή Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης» (SEECP), που πραγματοποιείται αύριο στη Θεσσαλονίκη. Μία ευκαιρία για νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γερμανό καγκελάριο, ο οποίος θα αναχωρήσει το Σάββατο (11/6) για Σκόπια και Σόφια.

Οι σταθμοί αυτοί δείχνουν και τα δύο μεγάλα μέτωπα – Σερβίας και Κοσόβου αφενός και Βουλγαρίας – Βόρειας Μακεδονίας αφετέρου – τα οποία παραμένουν ανοιχτά ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ στο τέλος της γαλλικής προεδρίας.

Πηγή: ertnews.gr

 

 

    

 

Απόψεις

Απορώ γιατί πολλοί εκπλήσσονται σήμερα με το άκουσμα της είδησης για την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, λόγω καθυστέρησης...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness