Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο υπουργείο Παιδείας εισέβαλαν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Στο υπουργείο Παιδείας εισέβαλαν, πριν από λίγο, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία.

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το κτίριο και με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» ζητούν συνάντηση με τον υπουργό παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος απουσιάζει. 

Θεσσαλονίκη: Να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων ζητούν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί

Προσλήψεις ζητούν συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την άμεση πρόσληψη 25.000 εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις που, όπως αναφέρουν, εντοπίζονται σήμερα στην εκπαίδευση.  

"Μέσα από αυτή τη συγκέντρωση διεκδικούμε πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών. Τα προβλήματα που υπάρχουν στα ελληνικά σχολεία τα τελευταία 15 χρόνια είναι μεγάλα και βλέπουμε ότι δεν αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο. Διεκδικούμε προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων όσων δούλεψαν τα τελευταία 7 χρόνια ως αναπληρωτές. Πρέπει να δοθεί τέλος στο συγκεκριμένο πρόβλημα που αγγίζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Επίσης μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα σχολεία ειδικής αγωγής όπου οι εκπαιδευτικοί, ενώ χτίζουν ιδιαίτερη σχέση με τους μαθητές δεν γνωρίζουν αν και την επόμενη χρονιά θα είναι στο ίδιο σχολείο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους", ανέφερε η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, Μαρία Πετίκη. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Ζ’ Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Ηλία Μήλιου. "Διεκδικούμε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Πρέπει επιτέλους τα δημόσια σχολεία να λειτουργήσουν με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν και διεκδικούμε σήμερα το δικαίωμα των παιδιών στην μόρφωση. Εδώ και 16 χρόνια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα ελληνικά σχολεία και το γνωρίζουν οι πάντες. Ουσιαστικές προσλήψεις εκπαιδευτικών έχουν να γίνουν από το 2010. Το τελευταίο διάστημα έχουν φύγει από τα σχολεία 25.000 εκπαιδευτικοί και δεν αντικαταστάθηκαν. Δεν θέλουμε πλέον άλλη κοροϊδία". 

Τέλος, η αναπληρώτρια δασκάλα ειδικής αγωγής, Βαρβάρα Γουλιέρμου, επισήμανε: "Θέλουμε και διεκδικούμε στα σχολεία ειδικής αγωγής να υπάρχουν μόνιμοι δάσκαλοι ώστε να αναπτυχθούν άριστες σχέσεις με τα παιδιά οι οποίες θα διαρκούν χρόνια. Είμαστε εκπαιδευτικοί και έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Προσφέρουμε σημαντικό έργο και θέλουμε να γνωρίζουμε τί θα γίνει στο μέλλον. Δεν μπορούν οι αναπληρωτές δάσκαλοι να γυρίζουν την Ελλάδα κάθε χρόνο και να περιμένουν την νέα σεζόν για να ξαναπάνε σε σχολεία χωρίς να υπάρχει κάτι σταθερό". 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....
randomness