Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Άρειος Πάγος: Η παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη δεν αφορά την υπόθεση Novartis

Άρειος Πάγος: Ο Αρειος Πάγος διευκρίνισε μέσω πηγών, ότι Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Novartis. Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός θα δικαστεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας (της Ελένης Τουλουπάκη) και της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος.

Η απόφαση για την παραπομπή του που ήταν ομόφωνη: Η κατάχρηση εξουσία αφορά τη μη αμελητί διαβίβαση στη Βουλή το 2017, μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος Κουρουμπλή – Ξανθού από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ γιατί δεν τιμολόγησαν φάρμακα ώστε να μειωθεί η τιμή τους. Η δε παράβαση καθήκοντος αφορά τις καταγγελίες των εισαγγελέων Γεωργίας Τσατάνη, Ελένης Ράικου και Παναγιώτη Αθανασίου, για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 και θα δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού – Κουρουμπλή.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως η παραπομπή δεν αφορά την αποκαλούμενη σκευωρία Novartis και την προσπάθεια διώξεων σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων, όπως ανέφεραν αργά χθες το βράδυ πηγές του Αρείου Πάγου.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

randomness