Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δ. Κουτσούμπας για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Μέρα πάλης και αγώνα κι όχι αφορμή για μεγάλα λόγια με δήθεν «ευαισθησία» και «ενδιαφέρον»

«Η 3η του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, πρέπει να είναι μέρα πάλης και αγώνα κι όχι μια ακόμη αφορμή για μεγάλα λόγια με δήθεν "ευαισθησία" κι "ενδιαφέρον" για τους Ανθρώπους με Αναπηρίες. Είμαστε στο πλευρό των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, που παλεύουν και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, ζωή με δικαιώματα, ιδιαίτερα σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, που η εγκληματική πολιτική της ΝΔ έχει μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε "αποκλειστικά κορονοϊού" και εξοβελίζει κυριολεκτικά τους χρόνια πάσχοντες από το δημόσιο σύστημα υγείας, με τεράστιους κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η αποθέωση της ατομικής ευθύνης και της κρατικής αναισθησίας στην περίοδο της πανδημίας εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στα Άτομα με Αναπηρία, όπου η στήριξή τους σε υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, παιδείας, πρώιμης διάγνωσης και αποκατάστασης, φροντίδας για τα απαραίτητα τεχνικά και τεχνολογικά βοηθήματα, για μετακίνηση, για απρόσκοπτη κοινωνική ζωή, όλο και περισσότερο εξαρτάται από τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αυτές οι κρίσιμες για τη ζωή τους γενικές και πρόσθετες ανάγκες μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης και πεδίο ανέξοδης και υποκριτικής "φιλανθρωπίας"», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Γι' αυτό και η σημερινή ημέρα πρέπει να σημάνει αφετηρία ουσιαστικής ανόδου της οργάνωσης και έντασης της πάλης, για να αποσπαστούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα των ΑμεΑ, στην πρόληψη, στη θεραπεία, στην εκπαίδευση, στην αποκατάσταση, στο δικαίωμα στη δουλειά. Σε αυτήν την υπόθεση το ΚΚΕ πρωτοστατεί και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις», κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness