Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δήλωση του Χρ. Σταϊκούρα για την επέτειο 48 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ

«Σήμερα συμπληρώνονται 48 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Νέα Δημοκρατία που "γεννήθηκε" από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους άξιους συνεργάτες του, σε κρίσιμες -για την πατρίδα- συνθήκες. Νέα Δημοκρατία που συγκροτήθηκε ως Κόμμα βαθιά δημοκρατικό, λαϊκό, κοινωνικά φιλελεύθερο, ριζοσπαστικό και πολυσυλλεκτικό», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ως Κόμμα γνήσια προοδευτικό, που τολμά να εξελίσσεται κάνοντας τις αναγκαίες τακτικές προσαρμογές στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, πάντα με γνώμονα να υπηρετεί, υπεύθυνα, την Πατρίδα, τον Ελληνισμό και τους πολίτες. Στη μακρά διαδρομή της, υλοποίησε -με σωφροσύνη και τόλμη- τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές για τη χώρα, έχοντας αποδείξει ότι ξέρει να λέει τα μεγάλα "ΝΑΙ" και τα μεγάλα "ΟΧΙ"», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας και προσθέτει:

«Γι' αυτό, αν και διαχρονικά πολιτεύθηκε μακριά από ψεύδη, δημαγωγίες και λαϊκισμούς, οι πολίτες, με την εμπιστοσύνη τους, την έχουν αναδείξει ως την πρώτη, ως την πιο ισχυρή πολιτική δύναμη της χώρας. Ως τον μεγάλο και σταθερό πυλώνα του πολιτικού συστήματος που έχει ταυτιστεί με την επιτυχή αντιμετώπιση κάθε ιστορικής πρόκλησης. Κάτι που πράττει και την τελευταία τριετία, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει κληθεί να αντιμετωπίσει πολλαπλές, πολυεπίπεδες εξωγενείς προκλήσεις. Και τα έχει καταφέρει αποτελεσματικά, αφού -παρά την ένταση και τον πρωτοφανή χαρακτήρα των δοκιμασιών αυτών- η κοινωνία επέδειξε ανθεκτικότητα και η συνοχή της τονώθηκε, η οικονομία κατέγραψε σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και ευοίωνες προοπτικές και η χώρα δεν έπαψε να αναβαθμίζεται και να ισχυροποιείται, επιτυγχάνοντας την ολόπλευρη ενίσχυσή της».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει: «Συνεχίζουμε, στην ίδια κατεύθυνση, την αντιμετώπιση της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης και συνακόλουθα του υψηλού πληθωρισμού, προκειμένου να διατηρήσουμε την πατρίδα μας σε τροχιά ισχυρής, διατηρήσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης. Έχουμε, εξάλλου, χρέος να οδηγήσουμε και πάλι το εθνικό σκάφος σε "ήρεμες θάλασσες". Με ενότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και αυτοπεποίθηση, θα τα καταφέρουμε! Ενισχύοντας την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, επιδεικνύοντας συνέπεια, εκφράζοντας τη συνέχεια και εκπέμποντας σταθερότητα! Και δημιουργώντας μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους νέους ανθρώπους, το μέλλον της χώρας μας!».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness