Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εξάρθρωση συμμορίας διαρρηκτών- Έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα και αυτοκίνητα

Συμμορία που διέπραττε διαρρήξεις σε μονοκατοικίες, απ' όπου έκλεβε χρήματα και κοσμήματα, αλλά και τα αυτοκίνητα των ενοίκων, τα οποία πουλούσε, στη συνέχεια, σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Ως μέλη της συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες από την Αλβανία (29 έως 33 ετών), που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

   Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, η συμμορία, η λεία της οποίας προσεγγίζει τις 70.000 ευρώ, φαίνεται πως δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης (Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Θερμαϊκό), όπως επίσης στην Πιερία και την Χαλκιδική. Επιλέγοντας μονοκατοικίες με αυλές και ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, οι δράστες -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας- παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους ενοίκους, αφού «χτυπούσαν» νυχτερινές ώρες.

   Η εις βάρος τους δικογραφία περιλαμβάνει 24 διαρρήξεις και εννέα κλοπές αυτοκινήτων (κατόπιν προηγούμενης αφαίρεσης των κλειδιών από το εσωτερικό των σπιτιών). Τα οχήματα φαίνεται να τα μετέφεραν στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου οι συλληφθέντες τα διέθεταν έναντι αμοιβής σε τρεις αλλοδαπούς (από τη Συρία και την Τυνησία) για να χρησιμοποιηθούν σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών. Οκτώ εκ των κλεμμένων οχημάτων εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται οι τρεις προαναφερόμενοι αλλοδαποί για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness